FAY Yamaner Türkiye'ye “güven damgasını” vurdu

FAY Yamaner Türkiye'ye “güven damgasını” vurdu FAY Yamaner Türkiye'ye “güven damgasını” vurdu
A- A+

Kuyumculuk ve saat sektöründe Bolu’dan sonra Çanakkale’de de açtığı şubesiyle Türkiye pazarına açılan FAY Yamaner Mücevher ve Kuyumculuk firması, çağın yeniliklerini ve gelişimine de ayak uydurunca Türkiye pazarında da önemli firmalar adına yazdırdı.

Türkiye’de sektöründe e-ticaret pazarına giren ilk firmalardan olan FAY Yamaner Mücevher ve Kuyumculuk firması, bu pazarda yakaladığı başarı sonrası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Güven Damgası’na layık görüldü.

Sektöründe, TOBB Güven Damgası alan ilk firma olduklarına dikkat çeken FAY Yamaner Mücevher Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yamaner, “Kuyumculuk ve saat anlamında Türkiye’de ilk güven damgasını alan firma olmayı başardık, nasip oldu” dedi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlenen ‘Dijitalleşen Dünya’da e-ticaret ve e-ihracat Semineri’nde, FAY Yamaner Mücevher Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yamaner; “35 yıl önce küçük bir mağaza ile başladık. Her şey babamın kurmuş atmış olduğu ilk adımla oldu. Ben de memur ailenin bir çocuğu olarak ortaokul yıllarından itibaren ticaretin içine girmiş bulundum. Bu aşamayı geçtikten sonra işlerimiz Bolu’da her işi iyi yapan insan olduğu gibi bizlerin de işleri gelişti. Online ticarete gelecek olursak, 2014 yılında yine buradaki arkadaşlarımız gibi ben de bir e-ticaret Pazar yerinin daveti üzerine bir programa katılmıştım. Bu programların ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Oradaki vizyonun, nereye gidebileceğini, gerçekten o ışığı hissettim” dedi.

 “GİFTİNN.COM TÜRKİYE’DE GÜVENİN ADRESİ OLDU”

Sektörde daha fazlasını hedefledikleri için yeni bir marka kurduklarını aktaran Yamaner, “Niye Giftinn markasını kurduğumuza gelirsek, bir kuyumcudan fazlası olmayı istedik. Giftinn markasında şu an bizim moda anlamında saatler, takılar, aksesuarlar, kalemlikler, bavul… Gerçekten bunları Türkiye’nin her yerine sunabiliyoruz. Ama buna baktığımızda burada bizim her perakende sektöründe olduğu gibi bir yerel markası var. Markalarımızda önce güven algısını oluşturmamız gerekiyor. Biz şu farkı hissettirdik. Giftinn.com sayfamızda biz kimiz diye bir link oluşturarak da Yamaner’in Bolu’da yaratmış olduğu değeri, diğer pazar yerine yansıtmaya çalıştık. Bunun başarılı olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE İLK OLMAYI BAŞARDIK”

Kuyumculuk alanında güven damgası alan ilk firma olduklarının altını çizen Yamaner, “Çünkü e-ticaret alanında güven kaygısı kaybolduktan sonra, insanlar inandıktan sonra başarmak çok zor değil. Burada güvenle alakalı iki tane örneği verip sohbetimize devam edelim istiyorum. Ticaret Odası, TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun iki yıl önce başlatmış olduğu TOBB güven damgası var. Bunu da Ticaret Odası Üyesi arkadaşlara ve genç girişimcilere söylüyorum, burada bizim için önemli bir rozet. Kuyumculuk ve saat anlamında Türkiye’de ilk güven damgasını alan firma olmayı başardık, nasip oldu” diye konuştu.

“GÜVENİ BAŞA KOYDUKTAN SONRA, ÇOK ZOR DEĞİL”

e-ticarette güvenin çok önemli olduğunu belirten Yamaner, “Aynı zamanda Trendyol boşluğu çok güzel doldurmuş. Belki 2 bin liralık ürünü biz 2 bin 200 liraya satıyoruz ama burada şu ikonları kullanıyor; başarılı satıcı ve hızlı satıcı. Biz burada kuyumculuk sektöründe başarılı ve hızlı satıcıyız. 11 bin 500 şu an nitelikli takipçimiz var. 50 bin de kendi portföyümüze kayıtlı misafirimiz var. Bence güveni başa koyduktan sonra, böyle kıymetli Pazar yerlerinde başarılı olmak çok zor değil” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler