Bolu'nun havasını, suyunu, doğasını yok paraya kurumlardan kiralayarak yıllardır sürdürülen rantların boyutu Grand Kartal Oteli ile gün yüzüne çıkarken, bu rant talanına kim dur diyecek merak ediliyor.
Orman'dan, Tarım'dan, Milli Parklar'dan, İl Özel İdaresi'nden yok parasına kiralanan gayri menkuller, araziler, ormanlar, dağ evleri, kaplıcalar, göllerden yani Allah'ın Bolu Halkına verdiği zenginlikler üzerinden birileri zenginliklerine zenginlik katarken, bu talanı bilen bürokratlar, siyasiler ise sadece bunu seyretmekle yetiniyorlar. Hem de 40 yıldır 50 yıldır süregelen bir talan...
KURTARILMIŞ BÖLGE KARTALKAYA
Bunun en basit örneği ise yıllardır Kartalkaya Merkezinde uygulanıyor. 300 bin nüfuslu Bolu'dan belki de 3 bin insanın bile bir kış bile görmediği, buradaki tesislerden bir bardak çay içme imkanı kadar faydalanamadığı tesisler her yıl milyon dolarlar kazanırken, ne Bolu'ya ne de Bolu Halkına en ufak bir katkı vermedikleri çok iyi bilinmekte ama konuşulmamaktadır.
Buradaki otellerin, kayak yapılan pistlerin, açık otopark olarak kullanılan alanların dahi arazilerinin kimlere ait olduğu merak ediliyor. Buralar devlet kurumlarından kiralanmış mı yoksa özel şahıslara ait araziler mi? Kiralık ise bu oteller bu alanlara yıllık ne kadar kira ödemektedirler?
DEVLET KURUMLARI BOLU'DAKİ KİRALANAN ALANLARI AÇIKLASIN
Kartalkaya örneğinde olduğu gibi Bolu'daki Hazineye, Tarım İl Müdürlüğüne, Orman Bölge Müdürlüğüne, İl Özel İdaresinin kendilerine ait gayrimenkul, göl, dağ evi, han, hamam, kaplıca gibi varlıkları kimlere kaç yıllığına, yıllık kaç lira ücretle kiralandığı sorusunun cevabını Bolu Halkı merak ediyor. Mesela son olarak 2020 yılında sözleşmesi 49 yıllığına uzatılan Grand Kartal Otel kaç lira yıllık kira ödüyordu? Ya da halen orada açık bulunan Kartal Otel, Dorukkaya Otel, Dorukkaya Plazzo Otellerinin hem otel arazileri hem de pistler için ödedikleri kira miktarları yıllık ne kadardır?
GRAND KARTAL OTEL BOLU BELEDİYESİ'NE VERİLSİN
Seben mülkü hudutları içerisinde olmasına karşılık yetki ve denetim sorumluluğu Grand Kartal Oteli yangını sonrası bir anda Bolu Belediyesi sınırları içerisine katılmaya çalışılan Kartalkaya'da da artık Boluluların söz sahibi olma zamanı geldi de geçiyor.
Hazineye ait olan bu bölge Turizm alanı olarak ilan edilerek kontrolü tamamen Kültür ve Turizm Bakanlığına bırakılan Kartalkaya Kayak Merkezinde bulunan Grand Kartal Otel'in geleceğini de yine Bakanlık belirleyecek.
Kartalkaya Kayak Merkezi dışında Türkiye'de; Palandöken, Erciyes gibi tüm kayak merkezlerinde o il belediyelerinin mutlaka bir oteli bulunurken Bolu Belediyesi ve doğal olarak Bolu Halkı neden bu imkandan mahrum bırakılıyor?
Yanan Grand Kartal Otelin arazisi ve kayak pistleri Bolu Belediyesi ya da ona ait şirkete kiralanarak, Bolu Halkının kayak yapmasının, Bolu'dan yüzlerce kayak sporcusunun çıkmasının önü diğer illerde olduğu gibi sağlanmıyor, Bolu Halkı bu sorunun da cevabını merak ediyor.