Meclis’te dağılım belli oldu

Meclis’te dağılım belli oldu Meclis’te dağılım belli oldu
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi Meclisi’nde bulunan 31 sandalyenin 18 Meclis listesinden 3’ü de kontenjan listesinden olmak üzere 21’ini CHP’li Meclis Üyeleri doldururken, AK Parti 8, MHP de 2 Üye ile Mecliste yer alacak.

İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunan CHP Merkez İlçe Başkanlığının bu itirazı kabul görürse, muhalefetin Meclis’teki sandalye sayısı bir eksilecek ve yerine CHP’nin Meclis Üyesi Adayı Orhan Bayrak Meclis’e girecek.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre, 31 sandalyenin bulunduğu meclise, CHP 18 artı 3 kontenjan adayıyla toplam 21 kişi listesinden Meclise giren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu 5 yıllık süreç içerisinde Meclis çoğunluğuna hakim olmanın avantajını yaşaması bekleniyor.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ

Kontenjan adayları: 

Tuna Özcan, Resmiye Kahruman ve Ömer Polat oldu.

Hüseyin Ekrem Serin, Cahit Görüş, Zuhal Işın, Ahmet Fidan, Cihan Tutal, Fırat Çıngı, Buse Özkan, Murat Ceylan, Özgür Kesemen, Erdal Sak, Ali Sarıyıldız, İlhan Çalışkan, Süleyman Can, Okay Özcan, Nurettin Güler, Aydan Özdemir, Hülya Berberoğlu, Mehmet Korkmaz

AK PARTİ'Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ

Nadi Okur, Erol Özak, Oğuzhan Özçelik, Fatih Kutlu, Selami Konyalıoğlu, Ayşe Bozacı, Alaattin Karakaş, Hasip Eskioğlu

MHP’Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ

Şerafettin Özdemir, Zafer Bekler

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler