Turizmimizin kalbine hançer sokacaklar

Turizmimizin kalbine hançer sokacaklar Turizmimizin kalbine hançer sokacaklar
A- A+
Reklam

Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2016 yılında kamuoyunda çok tartışılan ihale süreci sonrası satılan 54 dönümlük araziye villa kent yapılması için tüm alt yapı hazırlıkları tamamlandı.

Bolu turizminin kalbi konumunda bulunan Karacasu’daki araziyi aldıktan sonra buraya devasa bir otel yapacağını açıklayan iş insanı Muhittin Palazoğlu’nun bu yatırımından vazgeçerek, arsaya villa kent yapacağı iddia edildi. Arazinin imar planındaki durumuna  konut alanı ibaresi eklenerek değiştirilme hazırlığında olduğu öğrenilirken, bu talebe Karacasu Belediyesi’nin nasıl cevap vereceği merak ediliyor.

ARAZİNİN SATIŞI DA OLAYDI

Hatırlanacağı üzere 2016 yılında Orman Bölge Müdürlüğü Karacasu Termal bölgesindeki 53 dönümlük arazisini; ihalenin bedeli ile Kütahya’da Orman Genel Müdürlüğünün işaret edeceği yerlere bina yaparak ödeme şartıyla satışa çıkardı. İlk ihaleye katılan olmazken açılan ikinci ihaleye iş adamları Muhittin Palazoğlu, Yusuf Yaman, Burhan Çelik ve Savaş Abak katıldılar. İhale 14 milyona o dönem de Boluspor Başkanı olan iş insanı Savaş Abak’da kalırken, ihale Orman Bölge Müdürlüğü ihale üst komitesi tarafından kamuoyu tarafından çok da mantıklı bulunmayan sebeplerle iptal edildi. O dönem ihalenin iptal edilmesinin arkasında iş insanı Muhittin Palazoğlu olduğu iddia edilmişti. Ve son yapılan ihaleyi ise 16 milyon liraya iş insanı Muhittin Palazoğlu’nun firması kazanmıştı.  

TERMAL SU ARAMA RUHSATI VAR

Termal bölgesi Karacasu’ya yatırım yapılamamasının en önemli sebebi olan “termal su arama ruhsatı”, beldeye yapılacak turizm yatırımlarının önünde en büyük engel olarak duruyor. Hatta iş insanı Burhan Çelik’in aldığı 300 dönüm arazi ve yine bölgede temeli atılan bir yatırım da bu yüzden yıllardır sürüncemede bekliyor.

Buna karşılık iş insanı Muhittin Palazoğlu tarafından Orman Genel Müdürlüğü’nden alınan 54 dönüm arazinin “termal su arama ruhsatı” bulunuyor. Palazoğlu’nun araziyi aldıktan sonra yaptığı basın toplantısında yapacağım dediği otel için de önünde bir engel bulunmuyor.

OTELDEN VAGÇETİ VİLLA KENT YAPACAK

Geçtiğimiz aylarda arazi üzerindeki binaların yıkılarak, hafriyat çalışması yapılması; başta Karacasu beldesinde yaşayanlar olmak üzere tüm Bolu’da sevinç ve heyecan yaratmıştı. Palazoğlu Ailesinde yaşanan ticari yol ayrılığı sonrası İş insanı Muhittin Palazoğlu’nun kardeşi iş insanı Esat Palazoğlu tarafından başlanılan çalışmada; daha önce söz verilen devasa otel yatırımının başlayacağı ve Karacasu’da yapılacak olan bu tesis sayesinde istihdam yaratılacağı düşüncesi, hayal oldu. 

Çünkü Palazoğlu’nun araziye otel yapmaktan vazgeçtiği ve araziye villa kent yapılacağı iddia edildi. Bu amaçla da Karacasu Belediyesi’ne yapılan imar değişikliği teklifinin kabul gördüğü ve arazinin “turizm tesis bölgesi”nden “turizm+ticaret+konut alanı” olarak değiştirilmesi hazırlığının olduğu da iddia ediliyor. 

Bolu’ya ekonomik ve istihdam anlamında hiçbir getirisi olmayacak villa kentin, Bolu turizminin can damarı ve kalbi olan Karacasu’nun göbeğine yapılacak olması ve bölgeye gelecek yatırımcının önündeki engel olan “termal su arama ruhsatı” olan böylesine değerli bir arazinin ticari bir projeye heba edilmesi, Bolu turizmine yapılacak en büyük kötülük olarak tarihteki yerini alacak.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler