Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen 100. Yıl Bolu Fuarı gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı. Kalıcı Konutlar Fuar Alan'ında gerçekleştirilen açılış törenine, Bolu Valisi Erkan Kılıç, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, il protokolü, iş insanları ve vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programda halk oyunları gösterisinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.
“BOLU'DA CİDDİ FUAR POTANSİYELİ VAR”
Expolife Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erdoğan, Bolu'nun Batı Karadeniz Bölgesi'nde ciddi fuar potansiyeline sahip olduğunu belirterek, "Şuan da fuar alanımızda yaklaşık 50'yi aşkın firmamız bin 500 markayı temsil etmekte. Biz burada daha büyük fuar yapmak istiyoruz. Batı Karadeniz'in ciddi potansiyeli olan ilimizin çevre illerle birlikte hem bağlantı noktası olması nedeniyle ciddi bir fuar potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. Burada ki en büyük eksiklerimizden bir tanesi bir fuar alanımız şuan için Bolu'da mevcut değil. İnanıyorum ki şehrin bütün dinamikleri bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Güzel bir fuar alanı yapılacağını düşünüyorum." dedi.
“BOLU’DA BÖLGE FUARI YAPMAYI PLANLIYORUZ”
Bolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, Bolu’da düzenlenen fuarların Bolu’ya ait fuar alanında gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade ederek, “İlimizde geleneksel olarak yapılmakta olan Cumhuriyetimizin 100. Yılına denk gelen bu fuarımızı bu sene daha özenle daha titizlikle yapmaya gayret ettik. Bu anlamda fuarımıza ‘100. Yıl Bolu Fuarı’ ismini verdik.”
“Bolu’da bir bölge fuarı yapmayı planlıyoruz. Özellikle kanatlı sektörle alakalı fuarlarımız İstanbul’da yapılıyor. Biz Bolu olarak yüzde 34’ünü temin ettiğimiz kanatlı sektörde, fuarların bundan sonraki aşamada, yeni fuar alanıyla birlikte burada yapılmasını istiyoruz ve bu konuda da çalışmalarımızı sürdürmek durumundayız” dedi.
“ÖNÜMÜZDEKİ YIL BU FUAR O 40 DÖNÜMLÜK ALANDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’nun fuar alanı eksikliğinin giderileceğini ve Bolu Fuarı’nın önümüzdeki yıl yeni yapılacak olan fuar alanında gerçekleştirileceğini söyledi. Özcan, “Bolu’muzda fuar alanı eksiğimiz var. Ama onun müjdesini vereyim, 14 Burda’nın kuzeybatısında, 18. Madde uygulaması çalışmamız vardı. Önümüzdeki yıl yaklaşık 42 dönümlük bir belediye hizmet alanı kazanmış olacak Bolu Belediyesi ve muhtemeldir ki önümüzdeki yıl bu fuar, o büyük, 40 dönümlük alanda gerçekleştirilecek ve bölgesel bir fuara dönüşecek. Bolu’muzun da önemli bir eksiği ortadan kalkmış olacak” ifadelerini kullandı.
“BOLU İLİNDEKİ FİRMALARIMIZ ÇOK ÖNEMLİ”
CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Bolu’da bulunan firmaların Türkiye sıralamasında önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, “Bolu Türkiye, ilk 100’üne giren, firmalara sahip. İlk 500’e giren firmalara sahip. Müthiş potansiyeli bir organize sanayisine sahip. Turizme, tarıma, ormana sahip bir il Bunun dinamikleri olarak baktığımız zaman, sektörel bazda teşvik almayan bir ilimizdi. 5084’ten faydalanamamıştık. Aynı zamanda il olarak da bölgesel teşvikleri alamadığımız için firmalarımıza destek verme ihtiyacı doğdu. Nasıl destek veririz diye düşündük. Bütün sektörleri kapsayan bir fuar yapalım dedik. TOBB’un desteğiyle. Bolu ilindeki firmalarımız gerçekten çok önemli. Her şartta üreten ve pazarlayan firmalar var” dedi.
“HER PROJEYE DESTEK VERECEĞİMİZE TEMİNAT VERİYORUM”
MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Milliyetçi – Ülkücü hareket adına teminat vererek Bolu için her projeye destek vereceklerini belirtti. Akgül, “İş dünyasının bir parçası değilim. Ben Bolu’nun sıradan bir evladıyım. Ama iş dünyasında tecrübesi olan iş insanları dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla 4 aylık süreçte yapmış olduğumuz istişareler sonucunda Bolu’muzun katma değerinin daha fazla yükselebileceği, daha etkili bir konumda olabileceği, organize sanayisinin, turizminin daha üst seviyelerde olabileceğinin ve bunun yanında hep birlikte oturup hazırlanan projeleri de bakanlık nezdinde Sayın Vali’mizin de öncülüğünde hızlandırarak, yeni açılacak fuarda, Bolu’muzun daha katma değerli bir şekilde, daha güçlü bir Bolu olmak adına inşallah önümüzdeki süreçte bizim de farkındalığımızı burada göreceksiniz. Gelecek her projeye, yapılacak her projeye destek vereceğimize, Milliyetçi – Ülkücü hareket adına teminat veriyorum” ifadelerini kullandı.
“BİLİŞİM ANLAMINDA YENİ ÜRÜNLERİ PİYASAYA SUNMAMIZ GEREKİYOR”
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu’daki büyük firmaların sayısının artırılmasının hem Bolu hem de Türkiye için fayda sağlayacağını belirterek, Bolu’da bilişim dalında yeni ürünlerin piyasaya sunulması gerektiğini söyledi. Kılıç, “Bolu olarak biz başta kanatlı et sektörü olmak üzere ahşap, mobilya üzerinde ve bütün dünyaya ihraç edilen ürünler sayesinde, birçok büyük firmamız var. Bunların sayılarının artması hem Bolu’ya hem ülkemize çok büyük katkılarda bulunacak. Bu fuarlarda hem kendimizi gösterebilmek noktasında hem buraya katılacak firmalardan yenilikleri görmek anlamında büyük faydası olacaktır. Kentlerde bunların altyapılarının oluşması son derece önemli. Bununla ilgili de hep beraber çalışma içerisinde bulunmamızda son derece önemli. Bunun yanında Bolu stratejik olarak önemli bir konumda. Bu noktada da burayı bizim aslında teknoloji üssü haline getirmemiz de gerekiyor. Başta üniversitemiz olmak üzere, bunları da geliştirmemiz gerekiyor. Tarımsal ürünlerinin, yapı malzemelerinin, mobilya sektörünün yanında bilişim anlamında yeni ürünleri piyasaya sürmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Protokol konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilerek, fuara katkı sağlayan firma yetkililerine plaket takdim edildi. Bolu Valisi ve beraberindeki il protokolü, fuar içerisindeki stantları gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı.
Yoğun ilgi gören Bolu Fuarı 24 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.