2024’de CHP’den aday olabilecek

2024’de CHP’den aday olabilecek 2024’de CHP’den aday olabilecek
A- A+
Reklam

CHP Yüksek Disiplin Kurulu’nun Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın 1 yıl geçici ihraç etmesi sonrası 2024 Yerel Seçimlerinde CHP’den aday olup olmayacağı tartışılmaya başlandı.

Özellikle Başkan Özcan’a muhalif kesimler “1 yıl geçici ihraç kararı alınan CHP’li bir üyenin 6 ay hiçbir seçimde aday olamayacağı” yönünde iddialar ortaya atsalar da, CHP’nin tüzüğünde konu ile ilgili hüküm gayet açık.

CHP Tüzüğünün Disiplin Cezaları Bölümünün 69’ncu maddesinin 4’ncü bendinde; “Geçici çıkarma cezası alanlar, bu süre içinde parti üyelerine tanınan hakları kullanamazlar ve cezalarının tamamlanmasından itibaren altı (6) ay süre ile parti organlarına seçilemezler. Geçici çıkarma cezasının uygulanması sırasında kişinin, parti programına, tüzüğüne ve yetkili organların bağlayıcı kararlarına uyma yükümlülüğü devam eder” deniliyor.

Buna göre Başkan Özcan haylim dediği CHP Genel Başkanlığı için önümüzdeki 1.5 yıl içinde yapılabilecek CHP Kurultayında Başkanlık için aday adayı olamayacak. Buna karşılık ise 2024 yılında yapılacak Yerel Seçimlerde CHP’den Belediye Başkanı Adayı olması için önünde hiçbir engel bulunmuyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler