AK Partili Başkan'dan sitem

AK Partili Başkan'dan sitem AK Partili Başkan'dan sitem
A- A+
Reklam

Habertürk Köşe Yazarı Fatih Altaylı’nın 11 Ağustos tarihinde EPDK tarafından alınan Kurul kararı ile yaşanan süreci eleştirdiği yazısında ortaya attığı iddialara bir destek de AK Parti Bolu Göynük İlçe Başkanı Mehmet Demiröz’den geldi.

Kurul kararı sonrası EPDK yüzünden Türkiye’nin para kaybettiğini, devletin ve milletin parasının EPDK sayesinde birilerinin cebine aktarıldığı iddiasında olan Altaylı; “Yönetmelik değişikliği öncesi 12 günlük ortalama fiyat 2.763 TL/MWh.

Çünkü lisansız üretim yapan küçük ölçekli GES’lerden gelen ucuz elektrik de sisteme giriyor ve fiyatları belirli bir noktada tutuyor. Bu üretimin toplama oranı düşük ama etkisi yüksek.

11’nde EPDK’nın yönetmeliği devreye giriyor ve lisansız GES’lerden gelen elektriğe para ödenmeyeceği söyleniyor. Buradan sisteme gelen ucuz ve beleş enerji anında kesiliyor.

Bir anda fiyat artmaya başlıyor.

Ve yönetmelik değişikliğinden sonraki 12 günde ortalama fiyat 3.262 TL oluyor.

Elektrik fiyatı bir yönetmelik değişikliği ile anında yüzde 18 artıyor.

Bunun Türkiye’ye bedeli günlük 300 milyon TL fazla ödemedir.[(25GW*24 saat (3262-2763)*1000]

10 günde 3 milyar, yüz günde 30 milyar, 1 yılda 109 milyar TL. Bugünkü kurla 6 milyar dolar.

EPDK’nin sadece bu kararının ülkeye verdiği zarardır bu.

Ve bu para halkın cebinden çıkıp, bir avuç büyük elektrik üreticisinin cebine girecektir.

Yerli kaynakları cezalandırır, ucuz enerjiyi devre dışı bırakırlar.

Sonra da yerli ve milli olmaktan bahsederler.

Yerler sizin yerli ve milliliğinizi” ifadeleriyle çok ciddi iddialarda bulunmuştu.

Bu iddialara bir destek de aynı zamanda Bolu Kanatlı Et Üreticileri Başkanlığı görevi yapan AK Parti Göynük İlçe Başkanı Mehmet Demiröz’den geldi.

Sosyal medya hesabından uygulamaya tepkisini dile getiren Başkan Demiröz, EPDK Başkanını eleştirerek, “Kime, neye, nereye, ne için hizmet ediyorsunuz?” diye sordu.

Demiröz’ün sosyal medya paylaşımı şu şekilde; 

“Sayın EPDK Başkanı;

11 Ağustos 2022 tarihinde bir kurul kararıyla, bu ülkede tamamen kendi öz sermayesiyle GES kurarak tamamen yerli ve milli imkanlarla bu ülkeye ucuz elektrik üreten üreticilerin 2019’da çıkan kanuna göre yatırım yapan üreticilerden elektriği almayacağım dediniz.

Yani kendi tüketimleri haricindeki rakamı bedava verecekler dedin. Ki bu GES üreticileri elektriğin kilovatsaatini 1,6 ₺’den satarken, doğalgaz santrallerinden 3 ₺’den alıyordun.

11 Ağustos kararı sonrası üreticilerin bir miktarı santrallerini kapamak zorunda kaldılar. 20 gündür ucuz elektriği almayarak güya fazla elektriği bedavaya alıp vatandaşa ucuz elektrik dağıtacaktın. 11 Ağustos kurul kararında bunu söylüyordun

Geçen 20 gün sonrasında bu akşam elektriğe %50 zam yaparak tahminim santrallerden 4 ₺’den elektrik alacaksın. Yani GES’lerden 1.6 ₺ almayacağım dediğin elektriği 4 ₺’den doğal gaz santrallerinden alacaksın.  Hani ucuz elektrik verecektin?

Kimseyi zan altında da bırakmak istemiyorum hakiki olarak da zora düşmek istemem. Bir vatandaş olarak gördüğüm yanlışı dile getirmeye çalışıyorum. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı her gün yerli ve milli diye yırtınacak, Sizin ise yaptığınıza aklım ermiyor.

Kime, neye, nereye, ne için hizmet ediyorsunuz?”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler