Altın aranacağını resmen açıkladı

Altın aranacağını resmen açıkladı Altın aranacağını resmen açıkladı
A- A+
Reklam

Çevreye, canlılara ve insanlara olumsuz etkileri olduğu çevre bilimcileri tarafından dile getirilen altın arama faaliyetlerinin yol açtığı olumsuzlukların geçtiğimiz günlerde Erzincan’da yaşanan felaketle gün yüzüne çıkmasına karşılık, Bolu’da da altın aranacak olması kamuoyunda tedirginlik yarattı.

İlk defa İYİ Parti Bolu Belediye Başkanı Mansur Şen’in gündeme getirdiği bu tehlike sonrası resmi açıklama ise AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunürek’ten geldi.

Bolu Merkeze 3 kilometre uzaklıkta bulunan Pirahmetler Köyünde altın arama ruhsatı başvurusu olduğunu açıklayan Coşkunyürek, süreçle ilgili uzun uzun cümleler kurarak kamuoyunun tepkisini yumuşatmaya çalışırken, “Bolu’da doğa katliamına izin vermeyeceğiz” diyemedi.

“ARAMA RUHSATINI ALMAK BİRAZ KOLAY”

Coşkunyürek, arama ve işletme ruhsatları arasındaki farkı anlatarak, “Bolu’daki maden araştırmaları şöyle, alınan raporlar önce arama ruhsatı olarak alınıyor. Madencilikte… Gidiyor, ‘Ben şurada, şöyle bir alanda tespit yapacağım, çalışmam var, sondajlar yapacağım, benim arama ruhsatına ihtiyacım var’ diyor. Bu arama ruhsatını almak biraz kolay, arama ruhsatını almak kolay. Gider alırsınız, sondajlar yaparsınız, belli yerlerde. Maden bulduysanız, değerli bir şey bulduysanız, miktarı da sizin yatırımınız için yeterliyse, ondan sonra işletme ruhsatı almak için, üretim ruhsatı almak için çalışmalara başlarsınız” dedi.

“ARAMA RUHSATI BAŞVURUSU VAR”

Pirahmetler Köyü çevresinde, özel bir şirketin altın arayacağı iddialarını doğrulayan Coşkunyürek, “Arama ruhsatı başvurusu var ama üretimle ilgili herhangi bir müracaat yok. Arayabilir vatandaş, burada maden var der arayabilir. Çünkü Devlet’in imkânları o kadar çok geniş değil. Biz her yerde hani madenimiz var diye sondaj yapamayız” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler