Başkan Deprem Bölgesinde...!

Başkan Deprem Bölgesinde...! Başkan Deprem Bölgesinde...!
A- A+

29 Mart 2019 yılında Bolu Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Tanju Özcan, görevde olduğu süre içerisinde Türkiye’de yaşanan onlarca felaket ve afette ortalarda gözükmezken, Kahramanmaraş Depremi sorası nedendir bilinmez deprem bölgesi için yollara düştü.

11 Ağustos 2021 yılında meydana gelen 82 kişinin hayatını kaybetmesine, 228 kişinin yaralanmasına ve 16 kişinin kaybolmasına neden olan Kastamonu, Sinop ve Bartın'da yaşanan seller olduğunda ne sel bölgesine gitmek yerine sosyal medya hesaplarından geçmiş olsun mesajı yayınlayan Tanju Özcan, 28 Temmuz'da başlayıp, 10 Ağustos'a kadar süren Antalya'da Manavgat, Muğla'da Marmaris, Milas, Bodrum'da yaşanan 133 bin hektar orman ve 26 bin hektar tarım alanındaki yaşamın yok olmasına, 9 kişi ve milyonlarca canlının hayatını kaybetmesine neden olan Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınlarında yine bölgede yoktu.

20 Temmuz 2019 yılında Akçakoca ilçesini yerle bir eden sel felaketinde yine sırra kadem basan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Aralık ayında hemen yanı başımızda olan Gölyaka’da ve civarında etkili olan ve onlarca kişinin yaralanarak, yüzlerce binanın yıkıldığı depremde ise komşuya ancak bir hafta sonra geçmiş olsuna gidebilmişti.

Cumhurbaşkanlığı Aday Adaylığının etkisi ne?

Görevde olduğu süreçte ülkemizde yaşanan felaketleri ya kuru kuruya bir mesajla gören ya da günler sonra gidebilen Özcan, Cumhurbaşkanı Aday Adayı olduğundan mıdır, yoksa yaklaşan Genel Seçimlerden midir bilinmez, bir anda kendini yollara vurdu.

1999 yılında ilimizde yaşanan 17 Ağustos ve 12 Kasım Depremlerinde Bolu Belediyesi Meclis Üyesi olmasına karşın o günlerde hiçbir deprem çalışmasında, Bolu’nun sesi olan İl Kurultayı’nda ya da depremzedelerin sorunları için oluşturulan platformlarda görev almayan Tanju Özcan, sabah deprem bölgesine yola çıkmadan önce attığı tweetle, Bolu’da o günleri yakınen bilenleri hayreti düşürdü.

Özcan yola çıkmadan önce attığı tweette; “Daha önce deprem yaşamış bir şehrin belediye başkanı olarak, deprem sonrası yaşanabilecek sorunlara belki bir nebze katkımız olur diye ilk etapta 5 tır yardım malzemeleri ile birlikte deprem bölgesine intikal etmek üzere saat 11 itibarıyla yola çıktım. Geçmiş olsun Türkiyem” ifadelerini kullanırken, deprem bölgesine nasıl bir katkı sağlayacağı ise merak konusu oldu.

Yolda bombardımanlara başladı..!

Bolu’daki birçok vatandaş Tanju Özcan’ın bu ziyaretini, Cumhurbaşkanı Aday Adayı olmasına bağlarken, yapacağı paylaşımlarla ülke gündeminde yer bulmaya çalışacağı iddia edildi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın deprem bölgesine yola çıkmasından sonra yaptığı paylaşımlar ise adeta bu iddiaları dorular nitelikteydi. Yoğun kar yağışı altında canla başla çalışan Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerini hedef alan ve geçtiğimiz yıl yağan kar sonrası Bolu’da hayatın durma noktasına gelmesinin başkahramanı olduğunu unutan Özcan, paylaşımıyla “Dinime söven, Müslüman olsa dedirtti”

Kendisinin en başarısız olduğu karla mücadele noktasında Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerini eleştiren Özcan; “Bünyan-Göksun arasındayız…Yol kapandı kapanacak 1 saattir karayollarına ait tek araç görmedim. Çok sayıda Ambulans, İtfaiye ekibi, UMKE ve AFAD ekipleri ulaşamıyor. Lütfen bu konu da çok önemli…” ifadelerini kullandı.

Yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla deprem üzerinden gündeme gelmeye çalışan Tanju Özcan’ın bu paylaşımı yaptığı dakikalarda ise Karayolları Genel Müdürlüğü, deprem bölgesindeki son yol durumunu gösteren paylaşım, Özcan’ın iddialarını yalanlar niteliğindeydi.

Arama-yardım çalışmalarını eleştiren birbiri ardına paylaşım yapacak..!

Deprem bölgesinde ziyaret edeceği illerde hiçbir katkı sağlayamayacak olduğu gerçeğine karşın, bölgeye sosyal medya paylaşımları yaparak ülke gündeminde yer almak için gittiği iddia edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, önümüzdeki saatlerde deprem bölgesine yönelik ve arama-yardım çalışmalarını eleştiren birbiri ardına paylaşım yapacağı ifade edildi.

Özcan’ın hatta ulusal kanallara da bağlanarak bu noktada Hükümeti eleştiren yayınlara katılarak, gündeme gelmeye çalışacağı da iddialar arasında bulunuyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler