Başkan Özcan’ın kuzen sevgisi

Başkan Özcan’ın kuzen sevgisi Başkan Özcan’ın kuzen sevgisi
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı ulusal bir kanalda yayınlanan programda söylediği; "Belediyede torpilsiz kimse olmaz, herkesin bir referansı vardır" sözleri tüm Türkiye’de tartışıldığı bir dönemde Dayısının oğlu (kuzeni) Sedat Gülener’i Belediye Başkan Yardımcısı olarak ataması tepki çekti.

Gelen tepkiler sonrası Özgür Bolu Gazetesine bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın söyledikleri ise Bolu kamuoyunu hayretler içerisinde bıraktı. Kuzenini Başkan Yardımcısı olarak atamasına gelen tepkiler karşısında bu atamayı masum bir görevlendirme algısı yaratmaya çalışan Özcan, Sedat Gülener’in AK Parti döneminde Belediyede işe başladığı sözleri ise tamamen gerçek dışı bir söylem olduğu ortaya çıktı.

Şirketten işçi olarak işe aldı sonra memur yaptı

Bolu kamuoyunun da yakından bildiği üzere Sedat Gülener, Başkan Özcan’ın açıklamalarının aksine AK Parti döneminde özel işletme olan Özel Halk Otobüsleri Firmasının Müdürlüğünü yapmaktaydı. Tanju Özcan’ın Belediye Başkanı olması sonrası Şirket üzerinden ilk olarak Bolu Belediyesine işçi olarak işe başlatılan Sedat Gülener, Destek Hizmetleri Müdürlüğünde görevlendirildi.

Ardından Sözleşmeli Personel olarak Bolu Belediyesi bünyesine Başkan Özcan tarafından katılan Sedat Gülener, kısa bir süre sonra da memuriyete geçirildi. Şirket elemanlığının ardından sözleşmeli personel olarak görev yaparken Destek Hizmetleri Müdürü yapılan ve ardından da dün itibariyle memuriyetinin onaylanmasıyla birlikte Belediye Başkan Yardımcılığına getirilen Sedat Gülener, kuzeni Belediye Başkanı Tanju Özcan sayesinde de başarı basamaklarını teker teker çıkmak yerine 3’er 5’er adımlamış oldu.

Başkan Özcan, kuzeni Sedat Gülener’i Başkan Yardımcısı olarak atamasında akrabalık bağından çok; “çalışkan, pratik ve zeki olmasının” etkili olduğunu söylese de Bolu’da yıllardır Özel Halk Otobüslerinin sistemsel ve hizmet noktasında Bolulular tarafından en önemli şikayeti olduğu gerçeği karşısında atamaya böyle bir savunma yapması, şaşkınlıkla karşılandı.

Bahadır Acar da eş durumundan akraba

Özcan yaptığı açıklamada akrabalıktan ziyade liyakate bakarak görev atamalarını yaptığını söylese de bu açıklaması da diğer açıklamalarıyla çelişiyor. 

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde gazetemizde “Maymuncuk Bahadır Acar” başlığıyla yaptığımız haberde de BOLTARTEK Genel Müdürü Bahadır Acar’ın bu ve Belediyenin diğer şirketlerinde görev almasının temel sebebinin Başkan Özcan’ın eşinin kuzeni olması iddialarını gündeme getirmiştik.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler