“Bir gece gideceksin de hangi gece?”

“Bir gece gideceksin de hangi gece?” “Bir gece gideceksin de hangi gece?”
A- A+
Reklam

Yunanistan’ın 2004 yılından bu yana Lozan Antlaşmasıyla Türkiye’ye verilen Adalarını işgal ettiğini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işgal ile ilgili söylediği “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerine tepki gösterdi.

Yunanistan’ın, Türkiye’ye ait olan Adaları tek tek işgal ettiğini belirten Özcan, 2004 yılından bu yana bu işgale sessiz kalındığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimler öncesi milliyetçi oylara oynamak için bu açıklamaları yaptığı iddiasında bulundu. 

Özcan; “Bu işgalle ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız son günlerde yaptığı konuşmasında; “Yunanlılar, bizim adalarımızı işgal ediyor. Biz bu işgali yok hükmünde sayıyoruz. Bir gece ansızın gelebiliriz” dedi. 2004 yılından bu yana Lozan Antlaşması ile Bize verilen Adaları tek tek işgal ettiler. Bu adaları hızlı bir şekilde silahlandırdılar. Defalarca bu ulusal basına gündem oldu. Burnumuzun dibinde mangal yakarak, domuz yediler. Burada yapılan çevirmenin kokusu da Anakaramızdan duyuldu. Şimdi Sen, bu Ülkeyi tek başına yöneten iktidarında Yunanlılar bu adaları tek tek işgal ederken sesini çıkartmadın. Şimdi seçim yaklaştı, biraz milliyetçiliğe oynamak için ki hani kendisi her türlü milliyetçiliği ayaklar altına oluyordu ya bir anda bir gece ansızın gelebiliriz diyor. Adamlar gündüz gündüz geldi. Bir gece ansızın gitmeye gerek yok. Yarın sabah çıkalım gidelim” dedi.

Adaları tekrar Yunanistan’dan almak için yapılacak bir operasyonda kendisinin de görev alamaya hazır olduğunu söyleyen Özcan; “Vallahi ben hazırım. Sayın Erdoğan da hazırsa Bana görev versinler; cephede de savaşırım, canlı bomba olarak Yunan askerleri arasında kendimi de patlatırım, mutfakta patates de soyarım. Hem bir karış toprağımız çok değerli diyorsun ama Yunanlılar, Lozan Antlaşmasına rağmen işgal etmeye devam ediyor. Sen de seçime 6 ay kala bunu fark ediyorsun. Sonra da bir gece ansızın gelebilirmişsin. Yunanistan dediğiniz devlet, Türkiye’ye tarihi boyunca meydan okuyabilecek bir devlet hiçbir zaman olmadı. Vallahi çok geç kaldık. Sayın Cumhurbaşkanı bu sözleri siyaseten söylemiyorsa, derhal gereğini yapmalıdır” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; “Bir gece ansızın gelebiliriz” söylemini samimi bulmadığını belirten Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan; “Hem adalarımızın işgal edildiğini kabul edeceksin hem de bir gece ansızın gelebilirim diyeceksin. Hangi gece? Belli değil. Hani 15 sene önce Gazze’ye Cumaya gideceğim demişti ya bu olay da ona benzeyecek. Yunanistan bu cesareti nereden buluyor? Bu ülkeyi dışarıdan çok mu güçsüz görüyorlar? Bu ülkeyi yönetenleri tepki veremez diye çok mu güçsüz görüyorlar? Ben anlamadım. Gidip adalarımızı geri alalım. Ben varım buna. Bir Türk Milliyetçisi olarak; Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle yarın adalara çıkalım, Bana da ne görev verilirse buna hazırım. Yapar mı? Sanmıyorum. Yaparsa da çok mutlu olurum” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler