Bırak bu boş işleri Başkan..!

Bırak bu boş işleri Başkan..! Bırak bu boş işleri Başkan..!
A- A+

İş yapma kabiliyetleri olmadıkları için koltuklarını dolduramayan Düzceli siyesilerin, Bolu üzerinden gündem yaratma kervanına Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü de katıldı.

Bolu ve Düzce Halkı arasındaki kardeşlik bağından habersizce popülist söylemlerle Düzce Halkının eleştirilerinden kurtulmak için gündem yaratmaya çalışan Düzce Belediye Başkanları arasına ismini yazdıran Faruk Özlü; Bolu Dağı’nın Düzce’ye ait olduğunu ve isminin de “Düzce Dağı” olduğunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Faruk Özlü; akıldan, bilimden, tarihten uzak paylaşımında; “Doğru bilinen yanlışlar vardır. Yanlıştır, ama insanlar doğru sanırlar.

Bunlardan birisi de "Bolu Dağı" ismidir. Aslında Bolu tarafında "dağ" yoktur. Bolu tarafı "ovadır". Dağ Düzce tarafındadır. 

Coğrafi yapısına göre burası "Bolu Dağı"değil, “Düzce Dağı"dır.

Yaşam alanı bakımından dağdaki yol boyu işletmelerin tamamına yakını da Düzcelilerin. 

Bu yanlışı düzeltelim. 

Bu dağın doğru adı "Düzce Dağı" ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler