Reklam

“Birlikte, el ele vererek başaracağız”

“Birlikte, el ele vererek başaracağız” “Birlikte, el ele vererek başaracağız”
A- A+

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bolu Belediye Meclis üyesi seçilen ve ardından Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Asuman Şentürk Tekin, Bolu Milletvekilliği aday adaylığını resmen açıkladı. Basın toplantısına CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı İsmail Hakkı Candemir, Bolu Belediyesi Eski Başkanı Necdet Gören, CHP il ve ilçe örgütü ve çok sayıda partili katıldı. 

Bolu Belediyesi Karaçayır Sosyal Tesisleri’nde yaptığı ve ailesinin de eşlik ettiği basın toplantısında Tekin, konuşmasında iktidarı ve milletvekillerini eleştirdi.

CHP Bolu Milletvekili Aday Adayı Asuman Şentürk Tekin’in konuşması şu şekilde; 

“2019 Yılı yerel seçimlerini kazanmamız ile birlikte ilk olarak imar komisyonu başkanlığına daha sonrasında Belediye Başkan yardımcılığı görevine getirildim.

4 yıl süren başkan yardımcılığı görevim sonrasında ülkemi ve memleketimi düşünerek; ‘Kader değil-Vakti Geldi’ diyerek bir yola çıktım. Evet; millet olarak çektiğimiz bu sıkıntılar, Bolu olarak yaşadığımız bu yok sayılış, unutulmuşluk kader değil. 

Son 20 yıla bir bakın. Tekke Barajı 5 yıl oldu hala bitmedi. Çele Barajı yatırım programına dahi alınmadı. Seben Taşlıyayla Göletini 2 yıl önce boşalttılar, tünelleri açıp şimdi yeniden su tutmasını bekliyorlar. Ne zaman biter Allah kerim. Harcanan zaman ve para da cabası. Yine Güney Çevre Yoluyla şehri Çin seddi gibi ikiye bölmeye kalktılar. Halkımız toprağına sahip çıktı da geri adım attılar.

Bolu- Mudurnu- Göynük ve Seben Kıbrısçık yollarının da bitmeyişi de cabası. Bu yaşananlar kader değil. Kaç yıl geçti. Taş olsa çatlardı ama bu güzel insanlar sabrede sabrede acılarını hep yüreklerinde taşıdılar. Azarlandılar, itildiler hatta suçlandılar sesleri çıkmadı. Boyunlarını kırdılar yürüdüler, Allah büyük dediler.

Bu cennet şehir ve bu şehrin dünya tatlısı insanları bunu hak etmiyor. Çiftçimizin, esnafımızın, emeklimizin, öğrenci gençlerimizin, Aktaşlı Emine teyzemizin ahları yerde kalmayacak. Elbette bu Mayıs’ta bahar gelecek.

Bizim bu topraklara bir sözümüz var. Her biri cihan parçası gençlerimize, kızlarımıza, oğullarımıza sözümüz var.

Bütün korkulardan, baskılardan uzak, özgürce yaşayacağımız yarınlara az kaldı.

Bolu coğrafyası, Bolu toprakları kardeşliği beraberliği iyi bilir.

Bolu insanına sırtını dayadın mı Evvel Allah mahcup etmez seni, kadir- kıymet bilir. Bende bu dünya tatlısı insanlara sırtımı dayayarak, onlara güvenerek bu yola çıktım. Bu makûs kaderimizi birlikte, el ele vererek değiştirmek için yola çıktım. Biz bu coğrafyanın gerçek sahipleriyiz. Biz Gölcük sırtlarında Göknar’lara baka baka büyüdük. Aladağ deresinde ıslana ıslana büyüdük.

Biz Yeşil Ördek oynaya oynaya büyüdük. Karaçayır panayırında birlikte eğlendik. Düğünlerimizde birlikte sevindik. Cenazemizde birlikte ağladık.

Kısacası… Biz bu toprakların sesiyiz ta kendisiyiz…

Köroğlu’nun torunlarının, kızlarının, oğullarının naralarının Ankara’dan duyulma vakti gelmiştir. Allah bize böylesine güzel bir doğa vermiş, bu yaylaları, gölleri, ormanları vermiş, keyfini başkaları sürüyor. Kendi ormanlarımızın, yaylalarımızın kararlarını biz veremiyoruz.

Katarlılar gelip şatolar yapıyor, Suriyeliler gelip arsa topluyor. Köroğlu Dağları Master Planı yaptılar kimsenin haberi yok. Ormanlarımızı siter siter kestiler, Orman köylümüzün feryadını duyan yok. Yaylaların gerçek sahibi olan bizlerle detayları paylaşmıyorlar.

Bu toprakların çilesini kim çekiyorsa, bu yaylalarla, ormanlarla ilgili kararı da onlar verecek. Bolu’yla ilgili bir karar verilecekse, Ankara’da masa başında birkaç kişi vermeyecek. Biz vereceğiz. Bolu halkı verecek. Evet dostlarım, arkadaşlarım, can yoldaşlarım. Bizim Cumhuriyet’ten ve o cumhuriyeti kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinden başka kurtuluşumuz yoktur.

Biz Cumhuriyetin ve CHP’nin organik ata tohumlarıyız. Ve bu topraklar, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik, İnkılapçılık yani Cumhuriyet Halk Partisinin 6 Oku ile birlikte tekrar yeşerecek.

Bunun için, muhtaç olduğumuz kudret Damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.

Bu can bu bedendeyken söz; Birlikte, el ele vererek başaracağız.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler