Bolu Belediyesi Meclisine demokrasi geldi

Bolu Belediyesi Meclisine demokrasi geldi Bolu Belediyesi Meclisine demokrasi geldi
A- A+

Bolu Belediyesi’nin yeni hizmet binasına taşınmasıyla birlikte 2018 yılından bu yana yapılan her Meclis Toplantısında muhalefet meclis üyelerinin gündeme getirdiği “sesimiz duyulmuyor” serzenişi artık tarih oldu.

Alaaddin Yılmaz’ın Başkanlığının son bir yılı ve mevcut Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da ilk 5 yıllık döneminde en çok eleştiri aldığı konuların başında gelen muhalefet partilerine mensup Meclis Üyelerinin seslerinin canlı yayınlanan toplantılarda kamuoyuna ulaşmadığı ve kürsü dışında konuştukları hiçbir konunun Bolu Halkı tarafından duyulmadığı yönündeki eleştiri, Haziran ayı 1. Bileşimi ile birlikte tarih oldu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talimatıyla, Meclis Üyelerinin oturduğu masalara da bu Meclis toplantısıyla birlikte mikrofon konuldu.

Önceki toplantıların aksine söz isteyen her Meclis Üyesi önündeki mikrofonu çalıştırarak oturduğu yerden konuştular ve konuşmaları da internetten toplantıyı takip eden izleyicilere de tam olarak ulaşmış oldu.

Bolu Belediyesi Meclisinde tam demokrasiye geçişteki son engel de mikrofonların gelmesiyle aşılmış oldu. Meclis Üyeleri, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a bu uygulamadan dolayı teşekkür ederlerken, önceki Meclis toplantılarının aksine bu toplantıda Meclis Üyelerinin seslerini duyurmak için yüksek sesle bağırmalarına gerek kalmadı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler