Bolu Belediyesine ceza kesildi, Gerede’de 61 iş yeri kapatıldı

Bolu Belediyesine ceza kesildi, Gerede’de 61 iş yeri kapatıldı Bolu Belediyesine ceza kesildi, Gerede’de 61 iş yeri kapatıldı
A- A+

Bolu’da Büyüksu Deresi ile Gerede çayındaki kirliliğe Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri müdahale etti. Çevre felaketine neden olan 61 işletme kapatıldı. Belediye’nin de aralarında bulunduğu kurumlara 12,5 milyon ceza kesildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, şikayetler üzerine Bolu’daki Büyüksu Deresi ve Gerede Çayı’ndaki kirlilik konusunda harekete geçti. Çevre felaketine neden olan işletmeler tek tek belirlendi. 61 işletme kapatıldı. Belediye’nin de aralarında bulunduğu, dereleri kirleten işletmelere 12,5 milyon lira ceza kesildi.

Bakanlık açıklama yaptı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bolu Büyüksu Deresi ve Gerede Çayı'nda kirlilik oluştuğu ihbarı üzerine Bakanlığımız denetim ekiplerince başlatılan çalışmayla, çevre mevzuatında belirtilen sınırlama ve yasaklamalara aykırı faaliyet gösterdiği tespit edilen 16 işletmeye toplam 12.594.069 TL idari para cezası uygulandı” denildi.

Denetimler sonucunda Gerede ilçesinde su kirliliğine neden olan 60 deri işletmesi ile 1 kemik unu üretim tesisinin de faaliyetten men edildiği belirtildi.

Bolu Belediyesi’ne de ceza kesildi

Bakanlık, Bolu Belediye Başkanlığına ait arıtma tesisinde atık suların büyük bir kısmının arıtılmadan doğrudan Büyüksu Deresi’ne verildiği bilgisini paylaştı. “Analiz sonuçlarına göre deşarj edilen suyun, çevre mevzuatında izin verilen değerlerin yaklaşık 26 katı kirlilik yüküne sahip olduğu belirlendi. 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında, Bolu Belediye Başkanlığına 1.161.568 TL idari para cezası uygulanarak ilgililer hakkında adli süreç başlatıldı” denildi.  

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler