Bolu Belediyespor’un “Amatör Ruhunu” öldüren adam

Bolu Belediyespor’un “Amatör Ruhunu” öldüren adam Bolu Belediyespor’un “Amatör Ruhunu” öldüren adam
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi’nin desteğiyle 1991 yılından bu yana Bolu’nun çocuklarına ve gençlerine kapılarını açarak birçok branşta amatör olarak spor yapmalarını sağlayan Bolu Belediyespor’un kapısına kilit vurulacağı günü bekliyor.

Bolu’daki amatör spor kulüpleri içerisinde koca bir çınar olarak yıllardır Bolu’da sporu ve sporcunun desteği olan Bolu Belediyespor Kulüp Başkanlığına Sinan Barut’un gelmesiyle birlikte hızla kaçınılmaz sona yaklaştı.

2019’da 3900 lisanslı sporcu, 2023’de 500 sporcu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın göreve gelmesi sonrası desteğini alarak 2019 yılında Bolu Belediyespor Kulübü Başkanı olarak göreve başlayan Sinan Barut, bünyesindeki profesyonel voleybol takımına yaptığı hesapsız harcamalar sonrası, Bolulu gençlerin ve çocukların amatör spor yapmalarının imkanını da ellerinden aldı.

Sinan Barut’un Başkan olduğu 2019 yılında bünyesinde 3 bin 900 lisanslı sporcu bulunan Bolu Belediyespor, 26 branşta Bolu’nun çocukları ve gençlerine spor yaptıran adeta bir sporcu fabrikası konumundaydı. 

Sinan Barut’un 4 yıllık başkanlığının sonunda ise Bolu Belediyespor’da sadece 10 branşta aktif çalışmalar yapılırken, Kulübün lisanslı sporcu sayısı ise 500’e düştü.

Yine Sinan Barut öncesi Kulübün yıllık geliri 5 milyon lira iken 2023 yılında ise Kulübün tüm kaynakları yok edilerek kasasına para girmez bir hal alırken, Kulübün ne kadar borcu olduğu ise bilinmiyor. 

Geçmiş yönetimlerin uzun uğraşları sonrası Kulüp kendi kendini döndüren bir yapıya kavuşurken, Sinan Barut döneminde kulübün ne gelir kaynağı ne de kendisine ait bir Kulüp binası kalmadı. 

Voleybol sevdası amatör ruhu yok etti

Başta futbol, voleybol olmak üzere basketbol, hentbol, çim hokeyi, güreş, karate, judo, satranç gibi 26 branşta 3900 sporcuya kapılarını açarak spor yaptıran Bolu Belediyespor’un Başkanı Sinan Barut’un, voleybol şubesine harcadığı paralar Kulübü borç batağına sürükledi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da ciddi desteğini alarak göreve başlayan, bir yandan 2. Ligde olan Kadın Voleybol Takımını Süper Lige taşıyan Barut, diğer taraftan ise tüm kaynakları voleybola aktardığı için Kulüpte personelin maaşlarını ödeyemez, çocuklara ve gençlere spor yaptıracak kaynakları bitirme noktasına geldi.

En büyük destekçisi olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı da hesapsız harcamaları nedeniyle adeta çileden çıkartarak ağır eleştirilerine maruz kalan Sinan Barut’un elinde ise 4 yılın sonunda büyük harcamalar yaptığı Kadın Voleybol Takımı da kalmadı.

Alt yapı olmadan, taşıma suyla dışarıdan sporcu transfer edilerek Voleybol Takımını Süper Ligde tutma hayali kuran ve takımı borç batağına sürükleyen Sinan Barut’un bugün elinde ne hayalini kurduğu Kadın Voleybol takımı ne de Bolu’nun çocuklarının profesyonel olma hayali ile spor yaptıkları Bolu Belediyespor Kulübü kaldı.

Bolu’nun parasını harcadı, Bolululara hesap bile vermedi

Tüm kaynakları Kadın Voleybol Takımına harcaması nedeniyle en büyük destekçisi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın dahi eleştiri oklarına maruz kalan Bolu Belediyespor Kulübü Başkanı Sinan Barut, görevde olduğu 4 yıl boyunca Bolu Halkının paralarıyla yürüttüğü Kulüp Başkanlığının sonunda ise süreç hakkında Bolu Halkına ve tribünleri hınca hınç dolduran spor severlere açıklama bile yapmaması da şaşkınlıkla karşılandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler