“Bolu bunu hak etmiyor..!”

“Bolu bunu hak etmiyor..!” “Bolu bunu hak etmiyor..!”
A- A+
Reklam

Tarım ve Orman Bakanlığı 2024 yılı bütçesinin Komisyon görüşmelerinde söz alarak Bolu’nun Bakanlıktan 2024 yılı için beklentilerini sıralayan MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül; İstanbul ve Ankara’nın içme suyunu karşılayan Bolu’nun, Çele Barajı’nın yapılmamasından dolayı memba suyu içemediğine dikkat çekerek, Bolu’nun bunu hak etmediğini söyledi.

TBMM’de süren Bütçe görüşmeleri Komisyonların çalışmalarıyla devam ederken, MHP Grubu adına Tarım ve Orman Bakanlığı 2024 yılı bütçesinin Komisyon görüşmelerine katılan MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu’nun Bakanlıktan taleplerini Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Komisyonda bulunan Bakanlık bürokratlarına iletti.

Komisyon'da Bolu'nun taleplerini iletti

TBMM’ki Genel Kurul çalışmaları dışında kalan tüm zamanını Bolu’da orman köylüleri ve çiftçileriyle geçirdiğini söyleyen Akgül; “Geçen gün Bolu’da bulunan Yedigöller Milli Parkını ziyaret ettiğimde, Arap turist kafilesiyle karşılaştım. Bolu’yu nasıl buldunuz diye sorduğumda ise içlerinden birinin; “Kabe bizde ama cennet burada” sözleriyle bana cevap verdi. Bu cümle nereden bakarsanız bakın, çok doğru bir cümledir. Bizim de bu cenneti korumamız ve yaşatmamız için bütçeye ihtiyacımız var. Bolu, %60’ı orman %30’u da tarım olan bir ildir. Böyle bir ilin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ayrı değerlendirileceğine inanıyorum. Bolu’da Bakanlık tarafından Tekke Barajı, Seben Ovası Sulama Projesi ve Hasanlar Barajı gibi önemli projelerin halen devam etmektedir. Bunlar için şahsınıza ve Bakanlık bürokratlarına teşekkür ediyoruz” dedi,

Buna karşılık Ankara ve İstanbul’un içme suyunu karşılayan Bolu ilinin memba suyu içmesi için Çele Barajının bir an önce yapılması gerektiğine dikkat çeken MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül; “Bolu’nun doğusundaki Gerede’nin suları, Ankara’ya tahsislidir. Bugün burada biz susuz kalmıyorsak, Bolu’ya borçluyuz. Yine batı bölgemizdeki sularımız da Melen Çayı projesiyle İstanbul’a tahsilidir. Bolu olarak Ankara ve İstanbul’un su sorununu çözerken, biz Bolu’da su konusunda sorunlar yaşamaktayız. Karadere suları bir önceki dönem başlamış ve Bakanlığımızın yatırımlarıyla bir ölçüye gelmiştir. Karadere şu an Çele Barajı olmadığından dolayı şu an şehrin sadece iki aylık suyunu karşılayabiliyor. Bundan dolayı Karadere suyu ile Gölköy Barajı suyu karıştırılarak şehre veriliyor. Yani aslında Çele Barajı yapılmadığından dolayı biz Bolu olarak memba suyu içemiyoruz. Elimizi vicdanımıza koyup şöyle bir düşünelim; Ankara ve İstanbul’u su konusunda besleyen bir Bolu, bunu hak ediyor mu? Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçesi hazırlanırken, Çele Barajı’nın da muhakkak dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler