Bolu iş dünyası 16 yıl bu mantıkla yönetilmiş..!

Bolu iş dünyası 16 yıl bu mantıkla yönetilmiş..! Bolu iş dünyası 16 yıl bu mantıkla yönetilmiş..!
A- A+
Reklam

Türkiye’yi kan gölüne çeviren terör örgütlerini inlerinde yok etmek için Türk askerine sınır ötesi operasyon izni istenilen tezkereye dün TBMM’de “Hayır” oyu veren CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, tam bağımsız Türkiye için enerji, tarım alanında yapılan yatırımlara da “hayır” dedi.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve bağlı ortaklarının 2024 yılı genel yatırım programları ile ilgili ulusal basına açıklamada bulunan Türker Ateş; düne kadar terörün kol gezdiği Gabar’da, Cudi’de petrol aranmasını, Karadeniz’de, Akdeniz’de doğalgaz aranmasını, çiftçiye ve esnafa düşük faizli destek verilmesini ve yerli üretimin teşvik edilmesini kamu zararı olarak açıkladı.

Akıllara durgunluk veren açıklamasında Ateş; BOTAŞ’ın, Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının, Türkiye Şeker Fabrikası’nın, Türkiye Kömür İşletmeleri’nin, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin, Çaykur’un, Ziraat Bankası ve Halkbankası’nın 2024 yılında istediği yatırım ve finans desteğini zarar olarak ilan etti.

TBMM Lokantasında simit parasına bonfile yenmesini, kamudaki lüksü ve israfı zarar olarak görmeyen Ateş’in, tan bağımsız Türkiye için sürekli araştırma yaparak her gün yeni doğalgaz, petrol rezervi müjdesi veren, çiftçiye ve esnafa can suyu olan Kamu İktisadi Teşekküllerinin yatırım ve finans ihtiyaçlarının kamu zararı olduğunu açıkladı.

Ulusal Basının yanı sıra sosyal medya hesabından da konu hakkında görüşlerini açıklayan Ateş; Kamu kurumlarının görev zararları çığ gibi büyüyor. İlk 9 ayda BOTAŞ’ın görev zararı 46 milyara, EÜAŞ’ın görev zararı 42 milyara dayandı. Seçim döneminde dağıtılan ucuz krediler sonucunda Ziraat Bankası’na 12 milyar, Halk Bankasına 11 milyar lira görev zararı ödendi. Yakında bu kurumların zarar bahanesiyle özelleştirilmeleri gündeme gelirse kimse şaşırmasın...” ifadelerini kullandı.

Bolu iş dünyasının kayıp 16 yılı

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak 16 yıl Bolu iş dünyasının tepesinde oturarak etrafımızdaki Düzce, Bartın, Zonguldak, Çankırı gibi illerin organize sanayi sayılarını ve kapasitelerini sürekli arttırmalarını, aynı illere verilen teşvikleri derin bir sessizlikle izleyen CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş’in, böylesine önemli kurumların yatırımlarını kamu zararı olarak görmesi, Bolu’nun 16 yıl hangi mantıkla yönetildiğini de gözler önüne sermiş oldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler