Bolulu kadınların başarı hikayesi

Bolulu kadınların başarı hikayesi Bolulu kadınların başarı hikayesi
A- A+
Reklam

Demirciler Köyü’ndeki 49 gelinin bir araya gelerek oluşturdukları Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, başarı hikayesi yazmaya devam ediyor.

Demirciler Köyü Muhtarlığına ait kazanlarda kısıtlı imkanlarla başladıkları üretimlerini; Yöresel Kır Lokantası ve modern bir imalathaneye sahip olarak taçlandıran Bolulu 49 kadın, şimdide ürettikleri Bolu’nun doğal lezzetlerini Türkiye’ye satmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Ürettikleri ürünleri Lokantalarındaki reyonlarda veya açtıkları stantlarla Bolu’ya gelen yerli ve yabancı turistlere satan Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Atatürk Orman Çiftliği ile anlaşarak ürünlerini buraya satmaya başladı. 

Erişte, tarhana, dombay fasulye gibi Bolu’ya lezzetleri ve doğal ürünleri Atatürk Orman Çiftliği Satış Reyonuna satma başarısı gösteren Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, alanında ülke pazarındaki yerlerini de almaya başladılar.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da yayınladığı bir video ile Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin bu başarısını örnek olması için tüm Türkiye ile paylaştı.

Bakan Yumaklı’nın sosyal medya hesaplarından yayınlanan paylaşımda; “Atatürk Orman Çiftliğimiz vasıtasıyla kadın kooperatifleri ve üretici birliklerinin ürünlerine pazar imkânı sağlıyoruz. Üreticilerimizden temin ettiğimiz ham maddeleri AOÇ fabrikalarımızda işliyor, yöresel ürünlerini AOÇ mağazalarımızda tüketicilerle buluşturuyoruz” denildi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler