Bolu’ya bu ihaneti yapmayın!

Bolu’ya bu ihaneti yapmayın! Bolu’ya bu ihaneti yapmayın!
A- A+
Reklam

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’nün yeni hizmet binasına taşınması sonrası akıbeti merakla beklenen Tabaklar Mahallesi’ndeki eski binanın yeni sahibi belli oldu. Birçok kurumun talip olduğu binanın Tarım İl Müdürlüğüne tahsis edildiği ve binada yapılacak tadilatın ardından kurumun buraya taşınacağı açıklandı.

Bolu’nun merkezinde çok önemli bir noktada bulunan Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’nün taşındığı eski binanın Tarım İl Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi, beraberinde tartışmaları da getirdi.

Yanında bulunan Meteoroloji İl Müdürlüğü binasına ait alanla birlikte ciddi bir yerin yeniden değerlendirilmek yerine en basitine kaçılarak başka bir kuruma tahsis edilmesine bir anlam verilemiyor.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ve Meteoroloji İl Müdürlüğüne ait binalarının konumu ve ekonomik ömürlerini tamamlamış olmaları da göz önüne alındığında, modern Bolu’nun şehircilik çalışması açısından daha farklı değerlendirilmesi, zaten Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin yarattığı bölgedeki trafik yükünün bu tahsis sonrası daha da artacağı vatandaşlar tarafından dile getirildi.

Vatandaşlar; Hükümet Meydanı, Kızılay Parkı, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, meteoroloji İl Müdürlüğü ve Bolu Orman Bölge Müdürlüğü binalarının bulunduğu alanların bir bütün olarak değerlendirilerek, modern ve estetik şehircilik çalışmasıyla Bolu’nun simgesel bir alanı olma fırsatının kolaycılığa kaçılarak görmezden gelinmesine tepki gösteriyorlar.

Başkan Özcan’dan ses yok

Belediye Başkanı olduğu günden bu yana Bolu’ya dair projeler yerine gündelik siyasi söylem ve polemiklerle görev süresini geçiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentin kalbindeki böylesi bir yerin göz göre göre heba edilmesi karşısında ise sesliğini koruyor.

Geçmiş dönem Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın Kent Meydanı projesi içinde kalan; Valilik konutu, Kızılay Meydanı, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Meteoroloji ve Orman Bölge Müdürlüğü'nü içine alacak devasa bir kent parkı oluşturmaya görev süresi yetmezken, Başkan Özcan’ın ise bu bölge ile ilgili bugüne kadar ne bir projesi ne de bir açıklaması olmadığı gözlendi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler