Bolu’yu bekleyen büyük kaos..!

Bolu’yu bekleyen büyük kaos..! Bolu’yu bekleyen büyük kaos..!
A- A+

2012 yılından bugüne kadar aradan geçen 12 yıllık sürede yılan hikayesine dönen Bolu Büyük Sanayi Sitesi’nin tamamlanan dükkanları için kura çekimi bu ay yapılacak ve 988 esnaf dükkanlarını ödeyecekleri bedeli bilmeden teslim alacak.

Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (BESOB) 2012 yılında başladıkları Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesinde sona gelindi. 

Geçtiğimiz hafta beraberinde BESOB Başkanı Tahir Gayret ile birlikte İzzet Baysal Küçük Sanayi Sitesi Yanı, Yeniakçakavak ve Yazıören köyü mevkiinde 988 adet dükkan olarak yapımı %90 tamamlanan Bolu Büyük Sanayi Sitesi’ni ziyaret eden Bolu Valisi Erkan Kılıç, kura çekiminin bu ay yapılacağını açıkladı.

Projeye başlayalı 12 yıl, inşaata temel atılalı da 6 yıl olan Bolu Büyük Sanayi Sitesi’nde dükkanlarına kavuşacakları günü yıllardır bekleyen 988 hak sahibi ise Vali Kılıç’ın açıklamasının ardından büyük tedirginlik yaşamaya başladılar.

2012 yılında 12 bin lira, 2016 yılında TİP 1 dükkan için 16 bin, TİP 5 dükkan için de 35 bin 500 lira ödeyen 988 hak sahibi, dükkan bedellerinin açıklanmadan kura çekilecek olmasına tepki gösteriyorlar.

Projenin başlangıcı olan 2012 yılında ifade edilen rakamlarla bugün açıklanacak rakamlar arasında oluşan uçurumdan dolayı tepki gösteren hak sahipleri, bir an önce dükkan bedellerinin açıklanmasını istiyorlar.

1 Doların 1.890 lira, 1 gram altının da 98 lira olduğu 2012 yılında yatırdıkları 12 bin liranın ve de 1 Doların 3,023 lira, 1 gram altının da 112 lira olduğu 2016 yılında yatırdıkları paraların ne olduğu veya ne olacağı hakkında işin başındaki BESOB tarafından bugüne kadar açıklama yapılmamasına tepki gösteren 988 hak sahibinden bir çoğu dükkanları almaktan vazgeçtiler.

Düzce’de de aynı şekilde yapılan ve 1 yılda tamamlanan sanayi dükkanlarına eski sanayide işyeri olandan 1 milyon 750 bin lira, dükkanı olmayandan ise 3 milyon lira geçtiğimiz yıl alındığını ifade eden hak sahipleri, günün ekonomik şartlarında kendilerinden istenilecek rakamın ise dükkan metrekaresine göre 3-5 milyon arasında olmasını bekliyorlar. Buna bir de KDV’nin ekleneceğini ifade eden hak sahipleri, bu şartlarda dükkanları almalarının mümkün olmadığını belirtiyorlar.

Geçmişte ödenen paraları alan ve işin baş sorumlusu olan BESOB Başkanı Tahir Gayret ise kura çekimi öncesi sessizliğini koruyor. Bolu’da 988 esnaf ise BESOB Başkanı Tahir Gayret’ten açıklama bekliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler