CHP’liler değişim dedi

CHP’liler değişim dedi CHP’liler değişim dedi
A- A+
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Merkez İlçe kongresi sonrası, kırmızı listeyle 167 oy alan Çetin Uç, yeni merkez ilçe başkanı oldu. CHP’den ihraç edilen Tanju Özcan’a yakınlığı ile bilinen ve yine Tanju Özcan’a yakın isimlerin desteklediği Çetin Uç, seçimi kazanırken, CHP Merkez İlçe Delegeleri de tavırlarını değişimden yana kullanmış oldu.

Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlenen kongreye; CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, İl Başkanı Ersan Türkoğlu, Merkez İlçe Başkan Adayları Çetin Uç ile İsmail Hakkı Candemir, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, STK temsilcileri ve partililer katıldı.

Kongrenin Divan Başkanlığını CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç yaparken, kongrede çok sayıda partili ve delegenin söz alarak uzun konuşmalar yapması, zaman zaman tansiyonu yükseltti.

Partililerin uzun süren konuşmaları sonrası Divan Kuruluna verilen önerge ile konuşma süresinin 5 dakikayla sınırlandırılması kararlaştırıldı. Ancak konuşma yapanlar artınca delegelerin sabrı taştı. Birçok delege uzaktan geldiğini ve artık oylamanın başlatılmasını talep ederek konuşmalara tepki gösterdi. Yaşanan bu gerilimin ardından kürsüye çıkan Başkan Adayı Çetin Uç, konuşmasını kısa tuttu. Uç konuşmasında, delegelerin daha fazla mağdur olmaması adına sadece kongrenin hayırlı olmasını dileyerek katılanlara teşekkür etti. Uç’un bu hareketi salondan büyük bir destek aldı.
Konuşmaların ardından Merkez İlçe Başkanlığı için mevcut ilçe Başkanı İsmail Hakkı Demir beyaz liste ile değişimin adayı Çetin Uç da kırmızı liste ile delegelerin karşısına çıktı. Saat 12’de başlayan kongre, saat 17.00’da delegelerin son oyu kullanmasıyla tamamladı. Oy kullanımının ardından oy sayımına geçildi. Seçimde, oy kullanılan 2 sandıktan; 167 kırmızı liste, 118 ise beyaz liste çıktı. Seçimi kazanan Çetin Uç, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı oldu.

Kongre sonrası konuşan Çetin Uç, “Çok teşekkür ediyorum, verdiğiniz destekleriniz için. O kadar mutluyum ki şu anda. Hiçbir Cumhuriyet Halk Partilinin tereddüttü olmasın. Partimizin ve gençlerimizin geleceği için ne yapılması gerekiyorsa, elimizden ne geliyorsa onun en fazlasını yapmaya çalışacağız. Kaybedenin olmadığı bir seçim yaşadık. İsmail Hakkı abimle de kimsenin şüphesi olmasın, birlik beraberlik içerisinde çalışacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Çetin Uç’un yönetiminde şu isimler yer aldı;

- Hatice Akdağ
- Galip Altunyıldız
- Süleyman Can
- Naime Ceylan
- Berrin Çevik
- Dursun Eker

- Mehmet Öksüz
- Okay Özcan
- İrem Özcan Cönger
- Aydan Özdemir
- Mihriban Sözkesen
- Adem Şahin
- İsmail Uludağ
- Musa Yılmaz
- Sabri Yılmaz
- Fatih Yirmili

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler