“Depreme dayanıksız binalarda eğitim vermişiz”

“Depreme dayanıksız binalarda eğitim vermişiz” “Depreme dayanıksız binalarda eğitim vermişiz”
A- A+
Reklam

DEVA Partisi Bolu İl Başkanı Nadir Gürkan Yetkin, DEVA Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Reşat Ateş ve Teşkilat Mensuplarının katıldığı basın toplantısı ile Bolu’da olabilecek bir depreme ve oluşturabileceği etkilere ilişkin tespitler yapıldı.

“Bolu’da yaşanacak olası depremde neler yapmalıyız?”

Toplantıda açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Bolu İl Başkanı Nadir Gürkan Yetkin, Bolu’da yaşanabilecek bir depreme karşı önlemlerin şimdiden alınması gerektiğini belirterek, “Siyasi söylemler herkesi rahatsız ediyor ama bir gerçekte de var ki bunları ortaya koymamız lazım. Çünkü özellikle Bolu olarak biz de bir deprem kuşağının şehri olarak, bunları konuşup, yaşanan felaketten ders alıp, yarına bakmamız lazım ve Bolu’da yaşanacak olası bir depremde neler yapılması gerektiğini bugünden ortaya koyup, vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu olması için elimizden geleni yapmamız lazım” dedi.

“Eylem planı hazırladık”

DEVA Partisi olarak eylem planı hazırladıklarını aktaran Yetkin, “Biz bunları hazırlayıp, bütün siyasi partilere verdik. Bütün milletvekillerine gönderdik. Bütün yöneticilerin elinde var. Biz dedik ki ‘Bunlar bize has değil’ bunları paylaşın. Bunlar tartışılsın, konuşulsun. Eksiğimiz varsa tamamlayalım ama ondan sonra da gereğini yapalım. Maksadımız buydu” ifadelerini kullandı.

“Sağlık kuruluşlarında bir çalışma yok”

Okullarda yapılan güçlendirmelerin, hastanelerde de yapılması gerektiğini belirten Yetkin, “Yaklaşık olarak 2 senedir, okullarımızın tamamının güçlendirmelerinin tamamlanmasını bekliyoruz. Bu bize gösteriyor ki 1999 yılından bugüne geldiğimizde arada geçen 23 senenin, 21 senesinde biz depreme dayanıklı olmayan okullarda eğitim vermeye devam etmişiz. Ancak bugün alınan tedbirleri hızlıca yapılması sürecini, en başından beri takip ediyoruz. Burada en önemli şey şudur, bu hazırlanan projelerin Teknik Üniversite tarafından onaylı olduğunu belki biliyorsunuz, belki bilmiyorsunuz. Bu hazırlıkların sağlık kuruluşlarında da yürütülüp yürütülmediği konusunda bilgi sahibi değiliz. Ama izlediğimiz kadarıyla böyle bir çalışmanın olmadığını düşünmekteyiz” diye konuştu.

“AFAD İl Müdürlüğü binası acilen yapılmalı”

Yetkin, AFAD İl Müdürlüğünün kullandığı binanın eski ve konumu açısından da yetersiz olduğunun altını çizerek, “Benzer bir felaket başımıza geldiğinde, ilk acil hizmet vermesi gereken itfaiye, hastane ve diğer sağlık kuruluşları ve bunların temelinde ilk bize yardımları ulaştıracak olan AFAD’ın bu deprem durumunda ne kadar hazır olduğuna ilişkin ciddi şüphelerimiz var. Şu andaki AFAD hizmet binamız hem bulunduğu yeri itibariyle hem bulunduğu eski bina sebebiyle olası bir depremde daha verimli bir çalışma yürütmesinin mümkün olmadığını düşünmekteyim. Mevcut AFAD deposunun yanına bir hizmet deposu yapılması planlanmış. Projeleri hazırlanmış Ancak ödeneksizlik sebebiyle bir türlü yapılamamaktadır. Özellikle iktidar partisinden şunu istiyoruz ki en azından şu son günlerinde buna ödenek çıkarmaları lazım ve bu binamızın mutlaka bir an önce tamamlayıp, hizmete sokmamız lazım” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler