Emeklilere ikramiye yalanı

Emeklilere ikramiye yalanı Emeklilere ikramiye yalanı
A- A+
Reklam

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bolu’ya her geldiğinde Dedesinin Yeniçağa’nın Kemaller Köyündeki evine mutlaka uğradığı tarihi sırrı açıklayarak, Bolu tarihine yeni bir boyut kazandıran AKP’nin Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol, tutulamıyor.

Dün akşam canlı yayınlanan bir programa katılan Demirkol; "Hiç vakit kaybetmeden hemen Pazartesi günü ihtiyaç sahibi emeklilere söz vermiş olduğum bayram ikramiyesinin ödemelerine başlayacağım. 5 bin lira bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramından önce emeklilerimize ödenmiş olacak. Ben verdiğim sözü tutarım. Emeklilerimize söz verdim. Hemen bu sözümü yerinme getireceğim" dedi.

KUYRUKLU YALAN…

Demirkol’un; 31 Mart Yerel Seçimlerini kazansa bile en erken 4-5 günde Başkanlık koltuğuna oturmak için mazbatasını alabileceğini ve başkanlık yetkilerini de ancak o zaman kullanabileceğini bilmesine karşılık, emeklilere neden yalan söylediği merak ediliyor.

Hiçbir itiraz olmasa ve İlçe Seçim Kurulu olağan üstü bir seçim süreci yürüterek Demirkol’a 2 gün sonra mazbatasını vermese bile, vaat ettiği ikramiyeleri yine Bayramdan önce ödeme şansı bulunmuyor, çünkü Belediye Meclisi kararı yok.

Belediyenin bu ödemeleri yapabileceği Sosyal Yardımlaşma Sandığı emekli ikramiyesi ödemesini kapsamazken, yine ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilen Fondan da bu ikramiyenin yasal olarak ödenmesi mümkün değil. Bu Fondan yararlanacakların aylık geliri asgari ücretin 3^te 1’i kadar yani 8 bin 500 lira olması gerekiyor ki en düşük emekli maaş 10 bin lira olduğuna göre, emeklilere buradan ikramiye verilme şansı bulunmuyor.

BELEDİYEYE BU KADAR MI UZAK..!

Daha önceden Belediye Meclis Üyeliği veya Belediyede bürokratlık yapmadığı için Belediyelerin Anayasası olan 5393 Sayılı Belediye Kanunundan bihaber seçim vaatleri veren Demirkol’un, A Takımı olarak adlandırdığı ekibinin de Belediye’nin çalışma usulleri konusunda ne kadar bilgi sahibi olduğu Bolu kamuoyunda şüphe uyandırdı.

Emeklilere bu Ramazan Bayramında ikramiye veremeyeceğini bilmesine karşılık, onların içinde bulunduğu ekonomik zorluktan yararlanmak için böylesine hayali bir vaadi bilerek verdiği düşüncesi ise, her ortamda bir meziyetmiş gibi dürüst bir kişilik olarak kamuoyuna pazarlanılmaya çalışılan AKP’nin Adayı Mealli Hafız M. Emin Demirkol, siyaset uğruna çizgisinden sapıyor mu? Sorusunu akıllara getiriyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler