Bolu’da, uzun yıllardır Ziraat Odası Başkanlığı yapan Hakkı Fidan’ın önümüzdeki günlerde yapılacak kongrede aday olmayacağını duyurmasıyla birlikte yeni başkan adayları kamuoyunda projelerini açıklamaya başladı. Başkan adaylarından Taşoluk Köyü Muhtarı Erdal Atalay, yaptığı açıklamayla hayata geçirecekleri projelerle, Bolu çiftçisinin yüzünü güldüreceklerini söyledi.
Atalay, açıklamasında, “Şimdiye kadar ilimizde faaliyet gösteren Ziraat Odası, geçmiş yıllardan bu yana farklı yöneticiler tarafından idare edildi ve tüm yöneticilerimiz birtakım hizmetlerde bulundular. Hayatta olan yöneticilerimize sağlık ve sıhhat, dünyadan ayrılanlara rahmet diler, yapılan her güzel fiilin ilimizde baki kalacağına inancındayım. İlimiz çiftçilerinin beklentilerine karşılık yetersiz kalan, yapılamayan hatta yapılmayan birtakım eksiklikleri projelendirdik. Bundan sonraki dönemde genç ve dinamik yönetim kadromuzla odamızı ve çiftçilerimizi daha ileriye taşıyacak projelerle göreve gelmeye hazır olduğumuzu bildiririm” dedi.
Atalay, genç ve dinamik yönetimiyle gireceği seçimde başkan olduğunda ilk etapta yapmayı planladığı projeleri; “Köy delegeleri ve muhtarlar tarafınca tespit edilen çiftçi heyetleri oluşturulup; gübre, fide, fidan, tohum, alet-ekipman ve diğer girdilerin alım satımlarında oluşturulan heyetle birlikte tespit ve alımlar yapılacaktır. Tek noktada hizmet veren satış mağazasını bölge yoğunluğuna göre birden fazla noktada satış mağazası açarak hizmet ağımızı genişleteceğiz. Bu sayede üreticilerimiz uygun fiyatlarla ürün alımında en yakın satış noktasından hizmet almış olacaktır. Günümüzde ve gelecekte üreticilerin ana kalemi olan Gübre konusunda uygun maliyetle alım yapılıp üreticinin girdilerini düşürmek ve gerekirse kendi markamızla üretim modeline geçilerek uygun fiyatlarla gübre satışı yapılacaktır. Yıl boyunca tüm köylerde zirai danışmanlık hizmetleri sahada Ziraat Mühendisleri ve teknik ekiple aktif hale getirilecektir. Sözleşmeli üretim modeliyle bölgede bir ilk başlatılacaktır. Mısır, Arpa, Buğday gibi ürünlerin sözleşmeli ve sertifikalı üretim modelleri çoğaltılarak geri alım garantisi sağlanacaktır. Odamız adına sertifikalı patates tohum üretimi ile tohumda fiyat istikrarı sağlanacaktır. Başkanlık makam değil hizmet kapısı olacak, herkes istediği anda irtibat sağlayabilecektir. Geçmişte herkesin klasik olarak yaptığı ve münakaşalar sonucu yapılanlar değil, çiftçimizin taleplerine göre görev yapılacaktır. Destek ve İletişim hatları kurulacak, çiftçimize kesintisiz teknik destek sağlanacaktır. Ziraat Odası kapalı kapılar ardında sadece meclis için toplanmayacak aynı zamanda halkın bilgilenmesine imkan sağlanacak, zaman zaman halktan katılımlara da müsaade edilecektir. Tüm çiftçilerin plan ve projeleri toplantılarda görüşülüp aktarılacak, uygun görülmesi halinde proje ve gelişim faaliyetlerine dahil edilecektir. Kamu Kurumları, Belediyeler, Üniversiteler, Kooperatifler, Muhtarlıklar, diğer bölge Ziraat Odaları ve Halkımız yapılacak çalışmalarda proje ortağı ve paydaşlarımız arasında yer alacaktır. Sadece bitkisel üretimle sınırlı kalmayıp hayvansal üretim için Hayvan Temini, Ekipman Temini, Projelendirme, Hayvan Yemleri ve Temini gibi konularda teknik ekip oluşturulacaktır. Türkiye’de örnek bir Ziraat Odası hedefi ve gayreti içerisinde olunacaktır. Kurumu bir oda olarak değil, çiftçi hizmet adresi olmaya söz vermiş ekibimizle hiçbir şeyin hayal olmayacağını belirtir, tüm delegelerimizin desteklerini bekleriz” sözleriyle açıkladı.