Ganire Paşayeva 2014 yılında Fahri Hemşerimiz olmuştu

Ganire Paşayeva 2014 yılında Fahri Hemşerimiz olmuştu Ganire Paşayeva 2014 yılında Fahri Hemşerimiz olmuştu
A- A+
Reklam

Azerbaycanlı Milletvekili Ganire Paşayeva tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bolumuzun Fahri Hemşerisi, Türk dünyasının Asena’sı olarak kabul edilen Milletvekili Ganira Paşayeva diyetle bağlantılı aldığı ilaçların sebep olduğu sağlık sorunları nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede 48 yaşında vefat etti.

Bolu’ya geçmiş yıllarda bir çok kez gelerek düzenlenen programlara katılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’ya, Bolu Belediyesi Meclisi’nin aldığı kararla “fahri hemşerilik beratı” verilmesine karar verilmişti.

2014 yılında Fahri hemşehrilik beratını dönemin Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'dan alan Ganire Paşayeva, Bolu ile hemşehri olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "Artık Türk milletlerini bir araya toplamak için el ele verip, var gücümüzle çalışma zamanıdır. Bolu, Türk tarihimizin çok önemli bir parçasıdır. Bizim hep sevgiyle andığımız güzel bir bölgemiz. Bolu, Köroğlu ve nevruz tepesi ile çok önemli bir şehir. Köroğlu bizi birleştiren bir değer. Bolu'nun fahri hemşerisi olmak onur verici bir görev, bu görevin hakkını layıkıyla vermeyi Allah bana nasip etsin. Kendimi hep Bolulu gibi hissetim, artık bir misyonumda var. Bolu'nun Türk dünyasına tanıtılması için elimden geleni yapacağım" sözleriyle Bolu ve Bolulularla ilgili duygularını dile getirmişti.

Yine 2015 yılında Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın kendisinin yeniden Azerbaycan’da gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından milletvekili olarak seçilmesi nedeniyle gönderdiği mektuba Bolu’nun fahri hemşerisi Ganire Paşayeva; “Şahsıma göndermiş oldunuz tebrik mektubu nedeniyle çok teşekkür ederim. Bolu’nun ve sizin kalbimde o kadar özel bir yeriniz var ki, anlatamam. Allah her zaman ailenizle birlikte size yardımcı olsun. Benden güzel Bolu’ya selam ve sevgiler” sözleriyle karşılık vermişti.

Paşeyeva son olarak on olarak 22 Şubat 2017 tarihinde Bolu Belediyesi tarafından içerisinde 'Har-ı Bülbül Çiçeği' anıtının bulunduğu Karabağ Parkı'nın açılışına katılmak için ilimize gelmişti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler