Garibanın cebinden fırıncıya giden aylık para 5.5 milyon lira

Garibanın cebinden fırıncıya giden aylık para 5.5 milyon lira Garibanın cebinden fırıncıya giden aylık para 5.5 milyon lira
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan öncesi günlük 25 bin ekmek üreten Bolu Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, üretim kapasitesini son 4 yılda günlük 5 bine düşürürken, bunun da sadece 2 bin 500’ü vatandaşa ulaştırılıyor.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ve vatandaşın iliklerine kadar hissettiği ekonomik sıkıntılar özellikle dar ve orta gelirli vatandaşların artık ekmeğinden bile tasarruf etmesine neden olurken, piyasada denge unsuru olan Bolu Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasının, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, fırıncılarla yaptığı iddia edilen anlaşma gereğince ekmek üretim kapasitesini düşürdü. 

Göreve gelir gelmez Fırıncılarla anlaşan Tanju Özcan, günlük 100 bin üretim yapabilecek kapasitede olan Bolu Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasının kapasitesini 5 bine düşürdü. Üretilen bu 5 bin ekmeğin 2 bin 500 adedi Aşevine, 2 bin 500 adedi ise vatandaşa satılıyor.

Yine Tanju Özcan öncesi Alaaddin Yılmaz döneminde simit, poğaça, bazlama, yufka, fabrikaların ihtiyacı olan sandviç ekmek üretimini de yaparak piyasada fiyat dengesini Bolu Halkının lehine sağlayan Bolu Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Tanju Özcan'ın fırıncılarla yaptığı iddia edilen anlaşma gereği 4 yıldır bu üretimlerini de durdu.

Günlük 75 bin ekmek üretebilecek kapasiteye sahip Bolu Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasının 5.5 liradan satışa çıkaracağı aynı kalite ve aynı gramajdaki ekmeği, ne yazık ki Bolu Halkı Tanju Özcan ile fırıncılar arasında yapıldığı iddia edilen anlaşma gereği 7.5 liradan yemek zorunda bırakılıyor.

Ekmekte aylık 5.5 milyon lira fırıncıya gidiyor

Bolu Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası kapasitesini tam olarak kullansa her gün 75 bin ekmek üretebiliyor. Bunun 2 bin 500’ü Aşevine verildiği takdirde, Bolu Halkına her gün 72 bin 500 adet ekmeği 5.5 liradan ulaştırma şansı bulunuyor. Bolu Halkına ucuz ekmek yeme şansı tanımayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; özellikle dar ve orta gelirli ailelerin 5 milyon 500 bin lirasını her ay fırıncılara taksim ediyor. 

Simit üretimi neden durdu..!

Ekmek ile aynı fiyata satılan simit de artık Bolu Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasında üretilmiyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın göreve gelir gelmez ilk icraatı olan Bolu Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasının; simit, poğaça, yufka, bazlama gibi çeşitlerinin üretimini durdurması talimatı vatandaşların aleyhine olurken, bu işten tek mutlu olan taraf ise fırıncılar oldu.

Bolu Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Boluspor’a verilsin

Geçmiş dönem Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından maddi kaynak yaratmak için Boluspor’a verilirken, o zaman ki Kulüp Yönetimiyle Fırıncılar arasındaki vatandaşın aleyhine olan işbirliği sonrası geri alınmıştı.

Rakamlarla karlılığı ortada olan Halk Ekmek Fabrikasını atıl bir vaziyete dönüştüren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sürekli zarar eden Belediye şirketlerine ise Bolu Halkının parasını aktararak ayakta tutmaya çalışıyor.

Bugüne kadar Boluspor’a verdiği hiçbir sözü tutamayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, Yılmaz dönemindeki prosedürlerle Bolu Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasını Boluspor’a kiralaması önünde bir alternatif olarak duruyor. Bugünkü şartlarda yeterli üretimi yapmadığı için aylık 5 milyon 500 bin lira gibi ciddi bir rakamın Boluspor’a kaynak olarak aktarma şansı olan Tanju Özcan’ın, tavrını 4 yıldır olduğu gibi fırıncılardan yanı mı yoksa Bolu Halkından yana mı kullanacağı merak ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler