“Gölcük'ü aldılar, eylem yapsanıza”

“Gölcük'ü aldılar, eylem yapsanıza” “Gölcük'ü aldılar, eylem yapsanıza”
A- A+

Abant ve Yedigöller’in, Düzce tarafından açılan yolarla kuşatılmasına tepkisini sürdüren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Gölcük Platformu’nu da eleştirdi.

Abant’a ve Yedigöller’e açılan yollarda ağaç katliamı yaşandığını vurgulayarak, Gölcük için platformun eylemlerini hatırlatan Özcan, “Gölcük Bolu Halkınındır” diye slogan atanların, yine Bolu’ya ait olan Abant ve Yedigöller konusunda sessiz kalmalarını eleştirdi.

Gölcük Platformu Üyelerini “Tatlısu Solcuları” olarak nitelendirerek yeni bir tartışmanın fitilini de yakan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Gölcük ile ilgili bir karar verecektik, bizim solcular ortalığı birbirlerine kattılar. Sonra Gölcük, Bolu Belediyesinden alındı; “Biz Gölcük’ü vermeyiz”, “Gölcük Halkındır.” Al sana! Gidip eylem yapabildiler mi? Ondan sonra “Tatlısu Solcusu” deyince bazıları kızıyor. Eylem yapacaklardı. Burada yapıyorlar. Burada eylem yapmak kolay tabi. Gölcük’ü aldılar hadi yapsanıza eyleminizi” diye konuştu.

Ne olmuştu?

"Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların 10 yıllığına, yapılmakta olan 25 bungalovun ise 17 yıla kadar kiraya verilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi" konusunun görüşüldüğü Bolu Belediyesi Meclisi Nisan ayı toplantısı öncesi Bolu Belediyesi önünde toplanan Gölcük Platformu Üyeleri, protesto eylemi gerçekleştirmişlerdi.

Maddenin görüşüldüğü sırada Özcan'ın eşi Meral Özcan'ın da aralarında bulunduğu Gölcük Platformu üyeleri, meclis salonunda açtıkları pankartlarla Gölcük Tabiat Parkı'ndaki bungalovların kullanımına karşı çıktılar.

Özcan, gündem maddesini komisyona geri sevk edeceğini, gelişmeleri takip ettikten sonra bir karar vereceklerini söylerken, daha sonra yapılan oylamada, söz konusu madde oy birliğiyle ilgili komisyona iade edildi.

Oylama sonrasında Gölcük Platformu üyeleri, alkışlarla salondan ayrılmışlardı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler