İsteyen, istediği Mezarlığa defnedilebilecek

İsteyen, istediği Mezarlığa defnedilebilecek İsteyen, istediği Mezarlığa defnedilebilecek
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu akşam gerçekleşen Bolu Belediyesi Meclisi toplantısında yaptığı açıklamayla, bundan sonra Cami ve Mahalle Derneklerinin devre dışı bırakılarak, mezarlıklarda artık tek söz sahibinin Bolu Belediyesi olduğunu söyledi.

2009 yılında köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki vatandaşların tepkisini çekecek bir uygulama Bolu Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor. Mahalle statüsünü kaybettikten sonra hızla gelişerek nüfusu artan Kılıçaslan, Paşaköy, Alpagut gibi köy kökenli mahallerde tepkiyle karşılaşacak bir uygulamaya başlayacaklarını söyleyen Başkan Özcan, bundan sonra vatandaşların cenazelerini istedikleri mezarlığa defnedebileceklerini söyledi.

Cami ve Mahalle Derneklerinin mezarlık ücreti olarak vatandaşlardan ciddi ücret aldıklarını belirten Özcan, bundan sonra tek yetkilinin Bolu Belediyesi olduğunu açıkladı. Cenazesi olan vatandaşların Dernekler yerine Bolu Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ile muhatap olacaklarını ve cenazelerini nereye defin etmek istiyorlarsa o mezarlığa defnedebileceklerini söyleyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bu açıklaması sonrası özellikle köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde tepkiyle karşılanacağı ifade ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler