"İzzet Baysal Şükran Günleri" ertelendi

A- A+
Reklam

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri'nin bu yıl düzenlenecek olan 34.'sü, 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle ertelendi. 

Bolu Belediyesi Meclisi’nin aldığı karar gereği geleneksel olarak her yıl 10-11-12 Mayıs tarihinde yapılması planlanan İzzet Baysal Şükran Günleri, Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından verilen karar ile Haziran ayına ertelendi.

Bolu Kent Konseyi tarafından yapılan toplantıda 34. İzzet Baysal Şükran Günleri’nin bu yıla özel 1-2 Haziran 2023 tarihinde yapılması oy birliği ile kararlaştırıldı. 

Öte yandan Bolu Halkının katılımının arttırılması nedeniyle bu yıl hafta sonuna denk gelme şansı bulunan Şükran Günleri’nin, hafta içi yapılmasına ise bir anlam verilemedi. Her yıl hafta içine gelmesi nedeniyle Bolu Halkının yeterli katılımı sağlayamadığı eleştirilerinin arkasına saklanan Bolu Kent Konseyi’nin bu kararı, asıl sorunun bu olmadığını da gözler önüne sermiş oldu.

Son yıl 20 yıldır bir önceki yılın kopyala yapıştırı haline gelen programların yerine bu yıl açık hava etkinliklerinin daha fazlalaştırılarak, Bolu Halkının katılımının sağlanma fırsatının Bolu Kent Konseyi tarafından göz ardı edildi. 

Kent Konseyi tarafından yapılan açıklamada, "Bolu Kent Konseyi olarak her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10-11-12 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılması planlanan 34. İzzet Baysal Şükran Günleri için seçim haftasına denk gelmesinden dolayı Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’ndan yazılı görüş istenmiştir. Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 14.04.2023 tarih ve 2023/36 sayılı kararı ile 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili Genel Seçimi takviminde; 4 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 08.00’den 13 Mayıs 2023 Cumartesi günü saat 18.00’e; ikinci oylamaya kalınması halinde 19 Mayıs 2023 saat 08.00’den 27 Mayıs 2023 Cumartesi saat 18.00’e kadar seçim kısıtlamalarının bulunduğu ve İzzet Baysal Caddesi’nin siyasi propaganda alanı olduğu gerekçe gösterilerek 34.İzzet Baysal Şükran Günleri programının uygulanması talebimizin anılan tarihler dışında yapılması kaydıyla reddine karar verilmiştir. Bu nedenle, 17 Nisan 2023 tarihli Bolu Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında 34. İzzet Baysal Şükran Günleri’nin bu yıla özel 1-2 Haziran 2023 tarihlerinde yapılması oybirliğiyle kararlaştırılmıştır." ifadeleri kullanıldı. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler