“Kadın ve erkek eşit değildir”

“Kadın ve erkek eşit değildir” “Kadın ve erkek eşit değildir”
A- A+
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. CHP Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç mesajında kadın ve erkeğin eşit olmadığını ifade etti. Başkan Uç, Kadınlar Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Günümüz toplumunun en önemli yapı taşı hiç şüphesiz kadınlardır. Öyle ki doğumumuzdan ölümümüze kadar geçen süre içinde bizlerin her an yanında olmaktadırlar. Kadın ve erkek eşit değildir, olamaz da. Bizleri dünyaya getiren, büyüten, eğiten ve her an kollayan kadınlarımız, Milli Mücadele döneminde de bu ülkenin temelini oluşturmuştur. Sırtında askerlere cephane taşıyan, yaralarını saran, yemek ve su taşıyan kadınlarımızın özverili mücadelesi Kurtuluş Savaşında unutulmayacak bir iz bırakmıştır.

Evde bir anne olarak, sosyal hayatın içerisinde koruyucu bir melek gibi parlayan kadınlar, günümüz Türkiye’sinde çalışma hayatının içindeki yerini de almış ülkemizin hemen hemen her alanında yaptıkları özenli çalışmalar ile toplumumuza örnek olmuşlardır.

Kadın ve erkek eşit değildir. Bugün geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklar ve gençler kadınlarımızın kanatları altında bilgi ve beceri sahibi olarak yetişmektedirler. Onlara çok şey borçluyuz, geçmişimizi borçluyuz, bugünümüzü ve yarınlarımızı borçluyuz. 

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben, saygıdeğer hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, tersine pek çok yönlerde onların üstüne çıkacak bilgi ve kültürle donanacaklarına asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle inananlardanım” sözü ışığında bugün kadınlarımız Cumhuriyetimizin değişmez ilkelerine doğrultusunda bu ilkelere sahip çıkarak adım adım geleceğe yürümektedirler.

Bizler de bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır’ sözünden hareketle kadınlarımıza hayatın her alanında yer açmak ve onların yükselmeleri adına adımlar atmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

İnanıyoruz ki, 100 yılı geride bırakan Cumhuriyetimizin geleceği hayatın her alanında özveriyle çalışan, yılmayan ve vazgeçmeyen kadınlarımızın ellerindedir. 

Bu duygu ve düşünceler ile başta partimiz için sahada alın teri akıtan kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, sağlık ve huzur diliyorum.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler