Köylerdeki okul servislerinin kaldırılmasına Uç tepki gösterdi

Köylerdeki okul servislerinin kaldırılmasına Uç tepki gösterdi Köylerdeki okul servislerinin kaldırılmasına Uç tepki gösterdi
A- A+

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç, köy öğrencileri için okul servislerinin kaldırılması yönünde alınan karara tepki göstererek bu durumun fırsat eşitsizliği oluşturacağını dile getirdi. 

CHP Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç yaptığı açıklamada zaten zor şartlarda eğitim almaya çalışan kırsalda öğrenciler için okul servisi hizmetinin kaldırılmasının beraberinde bir çok zorluğu da getireceğini iddia etti.

AİLELER ZOR DURUMDA KALACAK 

Birçok ailenin zor durumda kalacağını belirten Çetin Uç; “Son günlerde, ülkemizdeki mevcut iktidar tarafından kırsalda yaşayan köy öğrencileri için okul servislerinin kaldırılması yönünde alınan karar, eğitim hakkının erişilebilirliğini ciddi şekilde tehdit etmektedir. Bu karar, köylerde yaşayan çocuklarımızın eğitim hakkını doğrudan etkilemekte ve birçok aileyi zor durumda bırakmaktadır” dedi. 

‘FIRSAT EŞİTSİZLİĞİ OLUŞTURACAKTIR’

Eşit eğitim imkanlarının sağlanması gerektiğine vurgu yapan Uç; “Eğitim, bir ülkenin geleceği için en temel unsurlardan biridir ve her çocuğun eşit eğitim imkanlarına sahip olması gerekir. Kırsalda yaşayan öğrenciler, zaten sınırlı kaynaklarla eğitim görürken, okul servislerinin kaldırılması, bu çocukların eğitimlerine devam etmelerini daha da zorlaştıracaktır. Uzun mesafeler ve ulaşım güçlükleri, bu çocukların okula gitmelerini ve eğitimlerine devam etmelerini engelleyecek, eğitimde fırsat eşitsizliği yaratacaktır” ifadelerini kullandı.

BU KARARDAN DÖNÜN

Bu karardan biran önce dönülmesi gerektiğini söyleyen Uç; “Bu bağlamda, yetkililere sesleniyoruz: Kırsalda yaşayan köy öğrencilerimizin eğitim hakkını koruma altına almak ve onların eğitimde fırsat eşitsizliği yaşamamaları için okul servislerinin kaldırılmaması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Eğitim, tüm çocuklar için ulaşılabilir ve eşit olmalıdır. Bu karardan geri dönülmesi ve köy okullarındaki servis hizmetlerinin devam etmesi, hem öğrencilerimizin hem de ailelerinin geleceği için kritik önem taşımaktadır” cümlelerine yer verdi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler