“Millet olarak fakirleşiyoruz”

“Millet olarak fakirleşiyoruz” “Millet olarak fakirleşiyoruz”
A- A+
Reklam

DEVA Partisi Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin başkanlığındaki DEVA Partisi heyeti, Bolu’da sokak sokak dolaşarak halkı talep ve şikayetlerini dinledi.

Dün ilimize gelen Ergin ve beraberindekiler; Bolu İl Başkanı Nadir Gürkan Yetkin ve Bolu Teşkilat mensuplarıyla Sanayi Sitesi, Yukarı Çarşı, İsmet Paşa Caddesi ve Cumhuriyet Caddesinde iki grup halinde esnafları ziyaret ederlerken, vatandaşlarla da sohbettiler.

Bolu Halkıyla yüz yüze görüşerek talep ve şikayetleri not alan Ergin ve beraberindekiler, akşam da basın mensuplarıyla İl Başkanlığında bir araya geldiler.

Burada basın açıklaması düzenleyen DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin, Türkiye’nin ekonomik anlamda geçtiği zor süreci değerlendirdi ve sorunların çözümü için DEVA partisinin kurulduğuna dikkat çekti. Teşkilat İşleri Başkanı Ergin’in şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor. Ülkemizde kutuplaşma maalesef zirve yaptı. Ülke ekonomisi son 20 yılın en sıkıntılı dönemini yaşıyor. Hepimiz hızla fakirleşiyoruz. Giderlerimiz 3-4 kat artarken gelirimiz maalesef aynı oranda artmıyor. Bu da alım gücümüzün düşmesini ve fakirleşmeyi getiriyor. Adalet sistemimiz güven vermiyor. Kuvvetler ayrılığı ortadan kalktı. Bu nedenle yargı bağımsızlığından söz etmekte maalesef mümkün değil. Mahkeme kararlarının tanınmadığı, uygulanmadığı bir dönemdeyiz. Ülkeyi yöneten irade, hoşuna gitmeyen yargı kararlarına uymayacağını, saygı duymayacağını rahatlıkla söyleyebilmektedir. Yargı kararını beğenmeyebilir, eleştirebilirsiniz. Ancak kesinleşmiş mahkeme kararlarının uygulanması hukuk devletinin temel kuralıdır. Bu dönemde Türkiye temel hak ve özgürlükler konusunda da maalesef gerileme dönemine girmiştir. AK Parti Yolsuzluk- Yoksulluk ve Yasaklarla mücadele için kurulmuş bir partiydi. Ama maalesef bu gün üç Y konusunda mevcut iktidar sınıfta kalmıştır. Ekonomi Politikaları ise tamamen bir faciaya dönmüş durumdadır” ifadelerini kullandı.

“ENFLASYONDA HER AY YENİ REKORLAR KIRILIYOR”

Tüfe-Tefe arasındaki fark tam 63,5 puana çıkmış. Tüfe’ye yansımamış 63,5 puanlık zamlar peş peşe gelmeye devam edecek. Buraya kadar anlattıklarımız TUİK’in resmi rakamları. Çarşı pazardaki gerçek enflasyon bu rakamların çok üstündedir. Türkiye yüksek enflasyonda gelişmiş 20 ekonomi ve AB Ülkeleri içerisinde maalesef 1.sıradadır. Dünyada da enflasyon var ve ondan dolayı bizde de “enflasyon yüksek” söylemleri gerçeği yansıtmıyor. Enflasyonun en önemli nedeni, iktidarın yanlış politikası ve bu yanlışta ısrar etmesidir. Döviz kurlarının patlaması bizdeki yüksek enflasyonun temel sebebidir. Merkez Bankası rezervlerinin eritilmiş olması (205 milyar dolar) işimizi daha da zorlaştırıyor. Tüm bu yanlışlar sonucu Türkiye yüksek enflasyon sarmalına girdi. Millet olarak hep birlikte fakirleşiyoruz” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler