Öğretmenevinin suyu mu çıktı?

Öğretmenevinin suyu mu çıktı? Öğretmenevinin suyu mu çıktı?
A- A+

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından detayları kamuoyuyla paylaşılan kamuda tasarruf tedbirleri genelgesinin yayınlamasının ardından kamudaki durum, “aynı tas aynı hamam” olmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete’de 17 Mayıs'ta yayımlanarak yürürlüğe giren genelgesi kapsamında, orman yangınları ile mücadeleden askeriyede koruma aracına, tütün kullanımı araştırmasından emniyet müdürlüğünün kırtasiye harcamalarına kadar pek çok önemli çalışma rafa kaldırılmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, genelgenin yayınlanmasından önce, 13 Mayıs’ta, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile birlikte Cumhurbaşkanlığı’nda; “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi”nin detaylarını açıklamıştı. Genelgede, kamunun yapım, hizmet ve alım ihaleleri ile ilgili hükümlere de yer verilmişti. Buna göre, 17 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla kamu kurum ve kuruluşları tarafından sözleşmesi imzalanmamış tüm mal ve hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinin gözden geçirilmesi ve genelge hükümlerine uygun olmayan ihaleler iptal edilecekti.

Lüks otellerde etkinlikler kapsam dışı mı?

Kamuoyuyla paylaşılan bu tedbirlerin uygulamasının ne olacağı merak uyandırmıştı. Bugün Koru Otelde düzenlenen etkinlik ise tasarruf tedbirlerinin ne boyutta uygulandığını gözler önüne serdi.

Bolu Valiliği koordinesinde Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mesleki eğitimin mevcut durumunu değerlendirmek, sunduğu fırsat ve imkanlarını zenginleştirmek amacıyla düzenlenen ‘’Mesleki Eğitimin Geleceği Çalıştayı” Koru Otelde bugün yapıldı.

Salon kirası ve yemek ikramı gibi ciddi rakamlar ödenmesi gereken rakamlar, ev sahipliğini yapan Koru Otel tarafından karşılanıyor. Buraya kadar her şey normal gözükse de Bolu’dan birçok bürokratın katıldığı etkinliğin yapıldığı otelin bahçesi resmi araçların geçiş törenine dönüştü. Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın da katıldığı organizasyon için polis ve jandarmanın güvenlik için seferber ettiği araçlar ve personel ve de etkinliğe katılan bürokratların, okul müdürlerinin, öğretmenlerin ve görevli personellerin araçlarının yakıtları düşünüldüğünde şehir merkezindeki “Öğretmenevinin suyu mu çıktı?” sorusu akıllara geliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler