Reklam

Orman Teşkilatına 44 yeni araç

Orman Teşkilatına 44 yeni araç Orman Teşkilatına 44 yeni araç
A- A+

Orman yangınlarıyla mücadelede kullanılacak 44 araç, Bolu Orman Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen törenle teslim edildi. Teslim törenine Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Abid ÖztoprakBolu Milletvekili Arzu AydınBolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, il protokolü, siyasi parti temsilcileri ve orman köylüleri katıldı.

“Bolu ormanları yangın tehlikesi taşıyor”

Törenin açılış konuşmasını Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, Bolu ormanlarının yangın tehlikesi taşıdığının altını çizerek; “Özellikle Göynük, Seben, Kıbırıscık, Dörtdivan, Gerede ve Mengen ilçelerimizde yangına hassas çam ormanlarımı ciddi tehditler oluşturmaktadır. Bu nedeniyle bölge müdürlüğümüzün orman yangınlarıyla mücadele edebilme imkân ve kabiliyetlerinin arttırılması son derece önemlidir. Bu bağlamda 14 ilk müdahale aracı. 10 adet arasöz, 8 adet greyder, 5 adet kamyon, 7 adet iş makinesi olmak üzere toplamda 44 adet aracı bölge müdürlüğümüze tahsis eden başta Sayın Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişçi beyefendiye, Sayın Bakan Yardımcımız Dr. Veysel Tiryaki beye, Sayın Orman Genel Müdürümüz Bekir Karaca beye sizler adına şükranlarımızı ifade ediyorum” dedi.

“Bolu için Bayram günü"

Bolu için araç tesliminin önemini ifade eden Milletvekili Arzu Aydın, “Bütün bu araçları görünce Bolu için bayram günü olması doğal. 44 tane araç hele de Bolu gibi yüzde 64-65’i ormanlarla kaplı, ne yana baksanız tabiat, ne yana baksanız güzellik, ne tarafa başınızı döndürseniz güzellik olan bu ilde. Bolu’da yaşayan bir vatandaş olarak da hele de orman yangınlarıyla mücadelenin ne kadar ehemmiyetli olduğunu, özellikle son iklimle alakalı değişliklerden sonra bire bir müşahede etmiş birisi olarak ne kadar kıymetli olduğunu görüyoruz. Lakin bu sadece gördüğümü kısım, sadece Bolu için olan kısım. Biliyoruz ki Devlet tüm imkânlarıyla Türkiye’nin her yerine yetişiyor” ifadelerini kullandı.

“Sadece yangında kullanılmayacak”

Araç alımıyla Türkiye’nin maliyet açısından büyük bir yükten kurtulacağını işaret eden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, “Bu araçlar sadece yangında değil diğer işlerde de kullanılacak. Çünkü ekskavatörler var, dozerler, greyderler… Kamunun milletin, devletin ihtiyacı olan her yerde kullanılacak. Bu iklim değişikliğine paralel olarak başlayan Dünya’daki yangınlardan dolayı her yıl Devlet’in önemi bir bütçesi maalesef dışarıdan kiraladığımız uçaklara gidiyor. Birkaç ay önce başladığımız bu araçların alımlarıyla ilgili Türkiye’deki orman bölgeleri başta olmak üzere, yangın ihtimali olan bölgelere bu araçları aldık ve bölgelere gönderdik” açıklamasında bulundu.  

“Bolu’ya daha fazla araç geldi”

Bolu’ya, diğer şehirlerden daha fazla araç geldiğini de hatırlatan Tiryaki, “Her vilayete bu kadar araç geldiğini zannetmeyin. Bunu baştan söylemiş olayım. İnşallah birkaç ay içerisinde bu aldığımız araç kadar daha araç alacağız. Şu anda alacağımız kurumlarla pazarlıkları yapılıyor. Bunlara ihtiyacımız var. Şimdiye kadar niye gecikti, bunları tartışmak istemiyorum. Sadece araç aldığımızı düşünmeyin bu 1 yıl içerisinde. Salı günü cumhurbaşkanımızın da katılacağı Ankara’da bir tören yapacağız. İlk defa kendi uçağımızı ve helikopterimizi aldık. 20 adet uçak, 9 adet yangın söndürme helikopterini aldık. Uçakların 5’i, helikopterlerin 3 tanesinin teslimatı yapıldı. Salı günü Sayın Cumhurbaşkanımızın katılacağı bir törenle, Orman Genel Müdürlüğünün hava gücüne bunlar katılmış olacak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından, araçlar kullanılacakları bölgelerin işletme müdürlüklerine teslim edildi. Tören, yapılan dua ile sona erdi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler