“Suda %50 indirim” yalanı

“Suda %50 indirim” yalanı “Suda %50 indirim” yalanı
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi’nin işleyişinden bihaber olarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Eylül ayı ilk Belediye Meclisinde teklif ettiği içme suyunda %50 indirim yapılması isteği, Belediyenin mevzuatına takıldı.

Yapılacak indirim talebine Belediyenin Bürokratlarının yasal mevzuatlardan dolayı karşı çıkmasını haklı bulan Plan ve Bütçe Komisyonu hazırladığı raporu Eylül ayı 2’nci Meclisine getirdi ve denk bütçeyi bozacağından dolayı suda istenilen indirimin uygulanamayacağını ifade etti. İndirim talebinin 2024 yılı bütçesinin görüşüleceği Kasım Meclisinde gündeme alınabileceği ve alınacak indirim kararının da 2024 yılı Ocak ayından itibaren geçerli olabileceği Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından Tanju Özcan’a söylenince, indirim talebi ertelenmek zorunda kaldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da bir indirim yapamadığı sudaki seçim yatırımını da Kasım ayına bırakmak zorunda kalırken, vatandaşın da cebine yansıması seçimlere sadece 2 ay kala kala yansıyacak.

Seçilmeden önce Bolu Halkına, Türkiye’nin en ucuz suyunu içerme vaadinde bulunduktan sonra 4.5 yıldır Türkiye’nin en pahalı suyunu Bolu Halkına içiren Tanju Özcan, bugün itibariyle Bolululara en yakınımızdaki Düzcelilerden %50 pahalı su kullandırıyor. Ağustos ayında 1 metreküp su için 18 lira ödeyen Bolulular bu ay aynı su için 24 lira ödediler. Öte yandan Düzce’de ise suyun metreküpüne 14 lira ödeniyor.

Akşam yaptığı paylaşımda suyu %50 indirdik dedi…!

Seçim öncesi vatandaşların oylarına etki etmek için ortaya attığı suda indirim vaadini, Belediyenin işleyişini bilmediği için gerçekleştiremeyen ve bu yönde de herhangi bir karar alamayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, sosyal medyada yaptığı paylaşım ise şaşkınlık yarattı.

Özcan akşam yaptığı sosyal medya paylaşımında suda %50 indirim yaptıklarını söyleyerek; Hükümetin tüm zamlarına inat Bolu’da su ücretlerine YÜZDE 50 indirim yapılmıştır. (Yabancı uyruklu aboneler hariç).Yeni tarife kısa süre içinde yürürlüğe girecektir. Ama siz su ucuz diye aman israf etmeyin ifadelerini kullandı.

Eylül Meclisinde böyle bir karar alınmamasına karşılık Tanju Özcan’ın hangi ruh haliyle bu paylaşımı yaptığı vatandaşlar tarafından algılanamazken, şaşkınlık yarattı. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler