Tahsin Mert Karagöz CHP İl Başkanı oldu

Tahsin Mert Karagöz CHP İl Başkanı oldu Tahsin Mert Karagöz CHP İl Başkanı oldu
A- A+
Reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu 38. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. Kongreye CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, BTSO Başkanı Abdullah Alemdar, BTSO Meclis Başkanı Aydoğan Tekin, CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu, Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç, il yönetimi, partililer ve davetliler katıldı.

Çarşaf veya blok liste ile seçime gidilip gidilmeyeceği tartışmaları ile başlayan kongrede divan başkanlığını CHP Parti Meclis Üyesi Müslüm Sarı, üyelikler ise Naime Ceylan, Erhan Beykoz, Sabri Yılmaz yaptılar. 

Kongrede tek liste ile seçime giren Tahsin Mert Karagöz yeni ile başkanı oldu. 

Türkoğlu’ndan koltuklu gönderme

Başkan Ersan Türkoğlu, il başkanı olarak son kez söz aldı ve partililere veda etti. Siyaseti bırakmayacağını dile getiren Türkoğlu; “Bu süreçte benim imkânlarım ya da yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın imkânları dışında gelişen faktörleri bahane edip devam etmeye çalışmamam mantıklı değil. İşte samimi olarak Cumhuriyet Halk Partisinin değişmesini isteyen arkadaşlar, değişim lafını samimi olarak söyleyen arkadaşlar, ilk önce kendinden başlamalı diye düşünüyorum. Benim siyasi olarak bir hedefim var. O da ne biliyor musunuz? Bundan sonraki süreçte sade bir Cumhuriyet Halk Partili olarak il başkanından daha fazla çalışılabilir olduğunu göstermek. O yüzden siyaseti bırakmıyorum, aktif görevi bırakıyorum ama göreceksiniz, yerel seçimlerde en az il başkanımız kadar, ilçe başkanım kadar, belediye başkanı kadar aday olarak, çalışacağız. Buna mecburuz. Hepimiz buna mecburuz. Ben Sayın Genel Başkanıma süreçle ilgili eleştirilerimi yüzüne yapan il başkanlarından birisiyim. Parti içerisindeki hiçbir sorunu ne sosyal medyada konuştum en basın önünde konuştum. Bugün Bolu’daki gelişmelerle ilgili sıkıntılarımızı belki bu salonda bulunan birçok delege arkadaşımızı partiye davet ederek, olayın muhataplarıyla beraber yüzlerine karşı konuşup eleştirilerde bulundum. Ben oturduğum koltuğun Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü temsil ettiğini farkındayım. O yüzden onun ağırlığına uygun şekilde davrandım” şeklinde konuştu

“Vazgeçtiğimizde yeniliriz”

Parti Meclisi Üyesi Seyit Torun, yerel seçimleri işaret ederek, “Bir yerel seçimin arifesindeyiz. Bir an önce toparlanmalı, bir an önce içinde bulunduğumuz olumsuzluğu üzerimizden atmalı ve yerel seçime konsantre olmak zorundayız. Görevimiz bitmedi. Evet, bir seçimi kaybettik. İstediğimiz gibi olmadı, moralimiz bozuk ama biz gücümüzü ve irademizi bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz ve asla vazgeçmeyeceğiz. Vazgeçtiğimizde yeniliriz” dedi.

“CHP’yi iktidara taşıyacağız”

Konuşmaların ardından il başkanlığı için tek aday olan Tahsin Mert Karagöz söz aldı. Atatürk’ün izinden gideceğini belirten Karagöz, “Bende Atamızın izinden giden genç bir kardeşiniz olarak 29 yaşımda sizlerin huzurundayım. Bolu’ya gelecek olursak 34 yıl aradan sonra milletvekili çıkartan bir Cumhuriyet Halk Partisi vardı. 2019’ da yerelde iktidar olmuş ve Bolu Belediyesini hakkıyla kazanan bir Cumhuriyet Halk Partisi vardı. Ama üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz noktada gücünü ve Heyecanını parti binalarına hapseden bir Cumhuriyet Halk Partisi var.  İşte ben parti binasına hapsolmuş heyecanı şehrimizin her İlçesine, her mahallesine, her köyüne, her sokağına ve her hanesine yaymak için yönetici arkadaşlarımla birlikte İl Başkanlığına Adayım. Bizler görevi alır almaz yarın sabah itibariyle göreceksiniz ki her yerde olacağız. Eğer bir yerde acı ve hüzün varsa Cumhuriyet Halk Partisi o acıya ve hüzne ortak olacak, eğer bir yerde sevinç ve mutluluk varsa Cumhuriyet Halk partisi o sevinç ve mutluluğa da ortak olacak! İşte böyle böyle Cumhuriyet Halk Partisi Yerelde ve Genelde Tek başına iktidara taşıyacağız! Kongreler şapkayı önümüze koyduğumuz, öz eleştiri yaptığımız ve sonucunda başarıyla çıktığımız demokrasi şölenleridir. Kongrelerde birbirimizle rekabet ederiz, ama savaşımızı buradan tek vücut olarak çıkıp AKP zulmüne karşı veririz.  Bizler 2023 yılına büyük umutlarla girdik, Mayıs ayında bu ülkeyi aydınlık yarına ulaştıramayan, ülkenin kazanımlarını bir bir satan, halkı ekonomik krize sokan akp iktidarına son vermek için büyük bir fırsat vardı elimizde, inanmıştık ama yapılan yanlışlar, pazarlıklar, ittifaklar, adaylık süreçleri genel merkez ve yerel yöneticilerin yanlışları sonrası ne yazık ki halkın umudu olamadık ve mutlak kazanmamız gereken bir seçimi 5 yıl sonrasına ötelemek zorunda kaldık. Bu sebepten dolayı da Hem Cumhuriyet Halk Partililerde hem Halkımızda büyük bir umutsuzluk hakim oldu. Ben inanıyorum ki bu kongreler sonrası yeniden umutları yeşerteceğiz ve önümüzde ki ilk seçimde Türkiye’de yeniden yerel yönetimlerde Cumhuriyet Halk Partisini söz sahibi yapacağız. Sizlere söz veriyorum yerel seçimlerde Bolu’da 9 ilçenin tamamında iddialı olacağız ve sizlerle birlikte başaracağız. 1,5 aydır sürekli üstümüzden yorumlar yapılıyor Değişimden yana mı yoksa Mevcut Yönetimden yana mısınız diye bunu kongremizden duyurmak istiyorum; Gittiğimiz bütün ilçelerde aynı şeyleri söyledik İlçe Başkanlarımız, Yönetimlerimiz, Halkımız ne derse Bu salonda ki sizler ne isterse biz Bolu’da o iradeyi temsil edeceğiz” dedi.

Konuşmaların akabinde oylama gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen seçimde, Tahsin Mert Karagöz, Ersan Türkoğlu’ndan sonra il başkanı olan isim oldu. 

Yönetim listesinde şu isimler yer aldı: Pırlanta Lütfiye Alemdar, Nesli ceylan Seki, Faruk Çidem, Ayşegül Dönmez, Melih Can Eroğlu, Selami Gürcan, İlkay Gürkan, Filiz Işık, Selma İşbilir, Özgür Kesemen, Ahmet Kırcalı, İbadi Mamur, Gönül Olutürk, Metin Özdemir, Nilgün Özerdoğan, Gönül Özinceoğlu, İlhami Tarhan, Ergün Temel, Suat Turpçu

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler