Tanju Özcan bile AK Partililer kadar sabırlı çıkamadı..!

Tanju Özcan bile AK Partililer kadar sabırlı çıkamadı..! Tanju Özcan bile AK Partililer kadar sabırlı çıkamadı..!
A- A+

CHP Genel Merkezi tarafından “2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Başlarken Okulların Güncel Durumu” başlıklı hükümeti eleştiren siyasi basın açıklamasının Bolu Belediyesi Meclisi Kürsüsünden okunması bile bu dönem ilk defa Mecliste iktidar ve muhalefeti karşı karşıya getirmeye yetmedi.

Dün akşam toplanan Bolu Belediyesi Meclisinde çok garip bir olay yaşanırken, Meclisin fotoğrafını da ortaya çıkaran sahneler yaşandı.

Mecliste önerge ile gündeme alınan maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler konuşmasına geçmesi beklenilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “CHP bir şey göndermiş, okutmam gerekiyormuş. Okutmazsam atıyorlar biliyorsunuz. Lütfen Okuyalım” diyerek, CHP Genel Merkezinden gelen yazının Sekreter Üye Buse Özkan tarafından okunmasını istedi.

Tam iki dakika boyunca anlamsız bir şekilde hem de Meclis çalışma esaslarına aykırı olarak AK Parti Hükümetinin eğitim politikalarının sert bir dille eleştirildiği CHP Genel Merkezinden gelen basın açıklamasını sessiz sedasız bir şekilde AK Partili Üyeler büyük bir dikkatle dinlerken, başından beri bu açıklamanın okunacak yerin burası olmadığını bilen Başkan Tanju Özcan’ın ise AK Partili Meclis Üyelerinin durumları karşısında kahkaha atmamak için yaşadığı zor anlar ise kameralara yansıdı.

Tam iki dakikanın sonunda yapılanın usule uygun olmadığının ilk farkına vararak tepki gösteren AK Partili Selami Konyalıoğlu’nun “Bu neden burada okunuyor, ne lakası var” diye tepki gösterdi. 

Bunun üzerine Başkan Özcan da; “Ben de bunu söyledim ama bu yazıyı talimat olarak göndermişler. Artık ikide bir atılmaktan ve ceza almaktan bıktım. Dinleyiverin bir 5 dakika daha” diye AK Partili Meclis Üyelerinden ricada bulundu.

Tam bu sırada AK Partili Meclis Üyesi Ayşe Bozacı’nın; basın açıklamasının içeriği yerine açıklamada yazan “AKP Hükümeti” ibaresine; “Ayrıca AKP değil, AK Parti” demesi gülüşmelere neden oldu.

Konyalıoğlu’nun ısrarlı itirazları sonrası; “Bunun burada okunması gerektiğine emin misiniz? Sizin yerinize kendimi empati yaparak koyuyorum; sizin Genel Merkezden bir yazı gelse ve böyle bir yazı burada okunsa aynı tepkiyi ben de gösteririm diye düşündüm. Durduralım ve İl Başkanımıza teslim edelim. Onu, Basın Açıklamasıyla kamuoyuna duyursun” dedi.

Ardında bunu okutmadığı için duyduğu CHP’den atılabilme endişesini AK Partili Üyelerle paylaşınca; “Başkanım sorun değil. Eğer okutmanız gerekiyorsa, okutun. Biz kibarca çıkıp gideriz” diye yapıcı teklifte bulunarak Başkan Tanju Özcan’ın endişelerini gidermeye çalıştılar.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler