Tanju Özcan'ın “Kazma” Belediyeciliği

Tanju Özcan'ın “Kazma” Belediyeciliği Tanju Özcan'ın “Kazma” Belediyeciliği
A- A+

Bolu Belediyesi’nin yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle başladığı bir çok proje yarım beklerken, yine ekonomik sıkıntılar yüzünden başlayamadığı bir çok projeyi ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, her yıl Bolu Halkına yeni bir projeye başlıyormuş gibi sunuyor.

Buna en güzel örnek ise Büyüksu kenarında yapılacağı geçen yıl yapımına başlanacağı açıklanan ve 2023 yılında Bolu Halkının hizmetine bizzat Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından ilan edilen “Cumhuriyet Bahçesi” oldu.

Geçtiğimiz düzenlediği basın toplantısında bölgenin en büyük parkına ilk kazmayı vuruyoruz diye tanıtımı yapılan “Cumhuriyet Bahçesi” için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, dün yine bir basın toplantısı düzenleyerek, ilk kazmayı vuracaklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada “Cumhuriyet Bahçesi”nin 20233 yılında Bolu Halkının hizmetinde olacağı sözünü veren Başkan Özcan; Kanal Yolu, Yöresel Ürünler Pazarı, İş Merkezi, Halk Market gibi birçok projesinde olduğu gibi bu sözünü de tutamadı.

YIL 2022 Tanju Özcan; “CUMHURİYET BAHÇESİ 2023’DE BİTECEK”

Hatırlanacağı üzere 2022 yılında düzenlediği basın toplantısında Büyüksu kenarına yapacakları projenin adını Cumhuriyet Bahçesi koyacaklarını açıklayan Tanju Özcan; “Bizim yapacağımız park 378 dönüm bir arazi üzerinde. Büyüksuyun sağında ve solunda kuzeyinde ve güneyinde olmak üzere 3 etaplı olacak. 1’inci etabı bu sene yapmak istiyoruz. Orada ciddi bir taban suyu meselesi var. Bu yıl 113 dönümlük kuzey kısmını yetiştirmeyi planlıyoruz. Geriye 200 küsür dönüm kalıyor bunu da iki etapta düşünüyoruz. Bunun bir hesabını 2022'de diğerini de 2023'te yani parkın tamamlanması 2023 yılı olarak hedefleniyor” demiş, bu vaadi de basında geniş yer bulmuştu.

YIL 2023 TANJU ÖZCAN; “CUMHURİYET BAHÇESİ’NE İLK KAZMAYI VURDUK”

Dün yine ilk kazmayı vuruyoruz diyerek “Cumhuriyet Bahçesi”nin yapılacağı alanda basın toplantısı gerçekleştiren Başkan Özcan, bu sefer parkın ne zaman biteceğine yönelik bir tarih vermekten kaçındı.

Geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada “Cumhuriyet Bahçesi”nin 100-150 milyon arasında bir maliyeti olacağını açıklayan Özcan, bir yıl gecikmesinin maliyeti ne kadar arttıracağını ve projenin kaça mal olacağını da söylemedi.

Geçtiğimiz yıldan farklı olarak bu yıl kağıt üzerinden değil, alana dikilen tabelanın önünde açıklama yapan Başkan Özcan; “Bir söz vermiştik. Karaçayır’da bir tarafı Çığırtkanlar Mezarlığının hemen güneyden başlayıp, Karacasu yoluna kadar devam eden, 378 dönümlük bir alandır. Bu 378 dönümlük alana Cumhuriyet Bahçesi yapacağımızı söylemiştik. Bu konuda çok titiz çalıştık. 2 etaba böldük burayı. Kuzey bölümü, 113 dönüm. Güneydeki alan daha büyük… Yaklaşık 260 dönüm. Şimdi bu sene kısmet olursa proje ihalesi bitti. Bunu hayata geçirmek için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız. Başlıyoruz. Güney kısmının da altyapı, drenaj işini gerçekleştireceğiz. Çok büyük bir alan olduğu için hepsini birden bitirebilmemiz mümkün değil. Burası Bolu’nun en büyük parkı olacak hatta bölgenin en bük parkı olacak. İstanbul dahil,  Eskişehir dahil, bu büyüklükte bir park yok. Sadece Ankara’da bundan daha büyük bir millet bahçesi var. Onun için bölgenin en büyük parkı olacak. Atatürk Orman Parkı’nın, yaklaşık 4 katı büyüklüğünde bir alan. İlk etabı bu yıl tamamlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler