Tartışmalara son nokta konuldu

Tartışmalara son nokta konuldu Tartışmalara son nokta konuldu
A- A+
Reklam

Bolu’daki ormanlarda son günlerde görülen ve tartılma konusu olan ağaçlardan daire şeklinde yapılan objelerin ne olduğuna dair net bir açıklama geldi.

Sosyal medyada doğaseverlerin bir araya geldiği “Bolu Belgeseli” adlı platform konuya açıklık getirerek, Bolu’da son günlerde görülen bu dairesel objelerin adının “Orman Kanapesi” olduğunu ifade etti.

Konu ile ilgili Bolu Belgeseli grubundan yapılan açıklamada;

“Değerli Arkadaşlarım; Bolu’da gerek haberlerde gerek gruplarda dolaşan benzeri fotoğraflar mevcut. “Yok gizemli Bolu!”, “Yok ayin yapılıyor”, “Yok büyü yapılmış” gibi komik ve şüpheye mahal veren yazılar çıkmakta.

Bu ağaç dallarından yapılan dairenin adı “ORMAN KANEPESİ”dir. Uzun süreli orman yürüyüş ve kampında sık yapılan bir şeydir. Almanlar ve İngilizler küçük yaştaki çocuk izcilere doğayı koruma ve sevmeleri için eğlenceli bir etkinlik olarak görürler ve ismine “karaleylek yuvası” derler. Çocuklar büyüdüklerinde ormanda bir arada kalarak dinlenmek için ya da konaklamak için orman kanepesi yaparlar. Biz de bunu kamp yaptığımız yerde güvende kalmak için yaparız. Takipçilerimize selamlar, saygılar” ifadelerine yer verildi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler