Vali simit zammını geri çekti

Vali simit zammını geri çekti Vali simit zammını geri çekti
A- A+

Un, susam, tahin, yağ, elektrik ve doğal gazlara gelen zamların maliyetlerini arttırdığı gerekçesiyle önceki gün fırıncılar tarafından yapılan zammı, Bolu Valisi Erkan Kılıç geri çekti. 

Simitçilerden gelen fiyat güncellemesi talebini yerinde bularak yeni fiyatı belirleyen Komisyon hatırlanacağı üzere önceki gün Bolu'da 10 lira olan simidin fiyatını %25 artırarak 12,5 lira yapmış, poğaçalar da ise adet başı 2,5 lira zam yapılmasına karar vermişti.

Dün gün boyu simit ve poğaçalar zamlı fiyatlardan satılırken, yapılan zam, Bolu Valisi Erkan Kılıç'a takıldı. Valilik tarafından simit fırınlarına gönderilen yazı ile simidin 10 lira olarak Bolu'da satılması talimatı verildi. Valilikten gelen yazı sonra Bolu'da simitçiler zammı geri çekerek, simidi bugünden itibaren 10 liradan yeniden satmaya başladılar.  

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler