21 . Yüzyılda yolu olmayan köy..!

21 . Yüzyılda yolu olmayan köy..! 21 . Yüzyılda yolu olmayan köy..!
A- A+

Mengen’in nüfus olarak en büyük 2. Köyü olan Bürnük Köyü sakinleri, İlçe Özel İdaresi’nin kendilerine üvey evlat muamelesi yaptığını iddia ediyorlar.

4 Mahalle ve 130’un üzerinde hanesi olan köyün bir bölümünün yolsuz olması, vatandaşların tepkisini çekiyor.

İki yıl önce KÖYDES kapsamında İlçe Özel İdaresi tarafından köyde kilitli parke taşı döşeme çalışmaları neredeyse köyün tamamına yakınına yapılmasına karşılık, 12 haneli mahallenin bundan mahrum bırakılması çifte standart olarak köylülerce ifade ediliyor.

İki yıldır Valilik başta olmak üzere İl ve İlçe Özel İdaresine dilekçelerle yaptıkları onlarca başvuruya cevap alamamaktan şikayetçi olan köy sakinleri, talepleri olan kilitli parke taşı yerine İlçe Özel İdare ekiplerince yola sadece kum döküldüğü ve ilk yağışın ardında da yolun tekrar kullanılamaz hale gelmesinden şikayetçiler. Bürnük Köyü sakinleri, 21. Yüzyılda yolu olmayan mahallerine, yol isteyerek, yetkililerden çözüm talep ediyorlar.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Melih Mutlu (1 ay önce)
    Bu yolun alt bölümü(fotonun çekildiği kısım)'-den köyün en önemli ve mezarlığa kestirme gidilen enaz yüzyıllık bağlantı yoluda ihmaller sonucu işlevsiz halde bekliyor.Zaman içersinde değişen birçok muhtar ve heyetleri köyün sapa bölgesi vs gibi mazeretler üreterek vede halâ ana isale kanallarının geçip sık sık patladığı bu yola ne yazıkki çözüm bulunamıyor.Yıllardır muhtarların siyasi,kişisel ve yanlış bakış açılarından dolayı kör sağır bakılan köyün bu bölgesi sanırım yine uzun yıllar aynı şekilde kalacak.Çamur ve Lağım kokusu bölge insanlarını yılllardır rahatsız etsede yaşlı olan sakinler sanki durumu kabullenmiş ve umutlarını yitirmiş bir haldeler.Yetkili kişi kurum ve kuruluşlardan yardımcı olmalarını hasseten rica ediyorum.Saygı ve Selamlarımla.
    %100
    %0
    Yanıtla
Manşet haberler