4 Komitede çift liste yarışacak

4 Komitede çift liste yarışacak 4 Komitede çift liste yarışacak
A- A+
Reklam

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın 1 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan Meclis Üyeliği ve Meslek Komiteleri seçimlerine kısa bir süre kala, gruplarda listeler de netleşmeye başladı.

Seçimlerde 15 Meslek Komitesi için yarış yaşanacak. Şuana kadar 4 Meslek Komitesinde 2’şer liste çıkarken, 11 Meslek Komitesinde de önceki Meclis Üyelerinin tekrar aynı gruplarla tek liste halinde seçime girmesi bekleniyor.

İki listenin yarışacağı gruplar şu şekilde;

1. Komite: Toptan ve Perakende Gıda Grubu

Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş ile birlikte Gürhan Gökdemir ve Rıfat Doğan’ın halen Meclis Üyesi olarak görev yaptıkları grupta, iki listeli seçim yarışı yaşanacak.

Bu grupta ise Ergün Söbütay ve arkadaşları da Meclise girmek için yarışacaklar. Ergün Söbütay, Hüseyin Türkmen ve Ahmet Köksalan’dan oluşan ekip de Türker Ateş ve arkadaşlarının karşısında ikinci liste olarak yer alacaklar.

2. Komite: Hazır Giyim ve Dayanıklı Tüketim Malları Grubu

Bu grupta önceki dönem Meclis Üyeleri; Salih Aziz Ardıhan, Melih Yaman ve Seçkin Kavarna tek liste olarak seçime girecekler.

3. Komite: Kitap, Kırtasiye, Basım, Reklam, Medya ve Yayın Kuruluşları Grubu:

Atilla Çelikpençe ve Kayhan Perçin’in Meclis Üyesi olarak halen görev yaptığı bu grupta da aynı isimler yeniden adaylar. Grupta başka bir liste bulunmuyor.

4. Komite: Sigortacılık, Finans, Danışmanlık ve Emlak Müşavirliği Grubu

Bu grupta mevcut Meclis Üyesi olarak Emin Semercioğlu ve İsmail Öztürk yer alıyor. Bu seçimde bu gruptan Meclise girecek üye sayısı 2’den, 3’e çıktı. Eski Başkanlardan Emin Semercioğlu’nun yeniden aday olmadığı bilgisine ulaştığımız bu grupta, mevcut Meclis Üyesi İsmail Öztürk’ün de yeniden 3 kişilik bir listeyle seçime girme hazırlığı içinde olduğu öğrenildi.

Öte yandan bu grupta da iki liste yarışacak gibi gözüküyor. Gökhan Yaman, Mehmet Hıracaoğlu ve İlyas Özçelik resmen adaylıklarını açıklamış ve seçime girecek tek liste olarak bulunuyor.

5. Komite: Yiyecek, İçecek ve Konaklama Faaliyetleri Grubu

Meclis Başkanı Halit Ergül ve Abdullah Ayarcan’ın yeniden aday oldukları bu grupta, karşılarına ikinci bir liste çıkma ihtimali gözükmüyor.

6. Komite: Eğitim ve Öğretim Faaliyetleri, Sağlık Hizmetleri, Temizlik Hizmetleri Grubu

Liste yarışının yaşanma ihtimalinin bulunmadığı bu grupta da mevcut üyeler Lebibe Özçağlar, Cavit Demir ve Erhan Özdemir yeniden aday olacaklar.

7. Komite: Tekstil, Brode, Konfeksiyon, Konstrüksiyon ve Metal İşleri Grubu

Savaş Sakarya ve Sinan Çebi’nin halen grup temsilcisi olarak görev yaptıkları bu grupta ikinci bir liste bulunmazken, sadece isim değişikliği yaşanacak. Üyesi sayısı ikinden üçe çıkan bu grupta da mevcut Üye Savaş Sakarya yeniden aday olurken bu sefer listesinde Oğuzhan Özçelik ve Şenol Durmaz yer alacak.

8. Komite: Ekmek, Un ve Unlu Mamulleri, Et ve Süt Ürünleri Grubu

Oktay Türk, Mustafa Özkoparan ve Yücel Yılmaz’ın Meclis Üyesi olarak yer aldığı bu grupta da aynı isimler tek liste olarak yeniden seçime girecekler.

9. Komite: Müteahhitlik Faaliyetleri Grubu

Yaklaşık 600 üyenin bulunduğu bu grupta iki liste yarışacak ve en hareketli olması beklenen grup olarak dikkat çekiyor. Mevcut Meclis Üyesi olarak Aydoğan Tekin, Abdullah Alemdar ve Hasan Ayar’ın yer aldığı grupta, Ayar’ın feragat etmesi sonrası listeye Cemil Akay eklendi.

Öte yandan Serkan Çakır’ın da 3 kişilik bir listeyle bu gruptan seçimlere dahil olacağı belirtiliyor.

10. Komite: İnşaat Malzemeleri, Toptan ve Perakende Grubu

Meclis Üyeleri Murat Koca ve Cumhur Özçelik’in tek liste olarak yeniden aday olacakları grupta, ikinci bir liste hazırlığı bulunmuyor.

11. Komite: Akaryakıt ve Gaz Ürünleri, Motorlu Taşıtlar Alım Satımı, Otomotiv ve Yedek Parça Ticareti Grubu

Tek liste olarak seçim yaşanacak bu grupta da mevcut Meclis Üyeleri Necip Çarıkçı, Ercan Albayrak ve Engin Ergin yeniden aday olacaklar.

12. Komite: Ulaşım ve Taşımacılık Grubu

Tek liste olarak seçime girecek en garanti grup olarak bu komite söylenebilir. Mevcut Meclis Üyeleri Hakkı Fidan ve Muhsin Kınacı yine birlikte seçime girecekler. İlhami Kesen'in yerine ise bu grupta Yılmaz Bakırcı yer alacak.

13. Komite: Ağaç Sanayi ve Orman Ürünleri Grubu

Mevcut Meclis Üyeleri Orhan Kahraman ve Muzaffer Gündüz’ün tek liste olarak yeniden bu seçimde yer alacaklar.

14. Komite: Metal, Makine ve Teknik İmalatı Grubu

Arçelik firmasının yan sanayilerinin ağırlıklı üye olarak yer aldığı bu grupta da seçime iki liste ile girilmesi bekleniyor. Üye sayısının bir önceki döneme göre 2’den 3’e çıktığı bu grupta da kıran kıran bir seçim yarışı bekleniyor.

Mevcut Meclis Üyelerinden Metin Kumaş’ın yeniden aday olmama kararı alması sonrası Burak Yüce, Tolga Başoğlu ve Yüksel Atilla üçlüsü ilk liste olarak ortaya çıktı.

Buna karşılık Samet Kocadağ, Ramazan Zengin ve yanlarına alacakları bir üye ile birlikte seçim yarışına dahil olacakları ifade ediliyor.

15. Komite: Altın ve Mücevher Ticareti Grubu

Seçim yarışının yaşanmayacağı, tek liste ile seçime gidilecek en sakin grup olarak dikkat çeken bu komitede mevcut Meclis Üyeleri Fatih Yamaner ve Vedat Yardemir yeniden adaylar.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler