Abant elden gidiyor, onlar sadece seyrediyor

Abant elden gidiyor, onlar sadece seyrediyor Abant elden gidiyor, onlar sadece seyrediyor
A- A+
Reklam

Abant Tabiat Parkına Düzce’den direkt yol bağlanılmasını seyreden Bolu Milletvekilleri, şimdi de yıllardır Bolu İl Özel İdaresi’ne ait olan Abant’taki tesislerin Milli Parklara geçişini de seyrediyorlar.

Düzce’den Abant’a direkt yol açılarak Bolu-Abant yolunun by pass edilmesini sessiz bir şekilde seyreden, açtıkları yolun Turizm Yolu ilan edilerek Bolu’nun turizmdeki payının düşmesine sessiz kalan Bolu Milletvekilleri, Abant’ın Bolu’nun elinden çıkarılmasına adeta göz yumuyorlar.

Yıllardır Düzce’den açılacak yola izin vermeyen Bolu Milletvekilleri, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir’in AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı olması sonrası kendi siyasi gelecekleri için midir bilenmez sessiz kalmışlar, yol yaz ayında Karayolları standardında hizmete açılmıştı.

Bolu Milletvekillerinin Abant konusunda sadece yol açılmasına tepkisiz kalmadıkları, Bolu’ya ait Abant’taki tesislerin de elden çıkarılmasına bir anlamda göz yumdukları ortaya çıktı.

Yıllar önce yapılan kanuni düzenlemeyle kullanımı Bolu İl Özel İdaresi’ne verilen tesislerin siyasi iradenin girişimleriyle her yıl yapılan devirleri bu yıl yapılmayınca, buradaki tesisler İl Özel İdaresinden alınarak, Milli Parklar Genel Müdürlüğüne geçmeye başladı.

Son olarak Abant’ta Jandarma Karakolunun arkasında bulunan Tesisi İl Özel İdaresinden alarak kendi bünyesine katan Milli Parklar Genel Müdürlüğü, İl Özel İdaresine ait diğer tesisleri de almak için gün sayıyor.

Bu durumu gündeme getiren ve eleştiren CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Erhan Beykoz’a bilgi veren İl Özel İdaresi genel Sekreteri Sırrı Köstereli, adeta bugünkü siyasi iradenin bu noktada zayıf kaldığını ifade eden itiraf gibi bir açıklama yaptı.

Kanunen bu tesislerin Milli Parklar tarafından alınmasına karşılık, uzun yıllardır bu yönde bir işlem yapılmadığına dikkat çeken Köstereli konuşmasında; “Abant’ta; Bolu Valiliği adına 1970’li yıllarda ayrılmış 700 hektarlık bir alanda tapulu bir yerimiz söz konusuydu. Ormanlık alanlarda hiçbir şekilde özel mülk edinilemez şeklindeki Anayasa maddesi gereği önceleri burası bizden alındı. Sonra Milli Parklar Kanununun değişimi ile birlikte bu durum düzeltildi alanın işletilmesi Orman Genel Müdürlüğüne, o gün tarihi itibariyle var olan tesislerin sözleşme süresince kullanımı Bolu Valiliği İl Özel İdaresi diye geçici bir madde konuldu. Oradaki süresi biten tesislerin kanunen Milli Parklar tarafından geri alınması gerekiyordu. Ancak uzun süre alınmamış ve bugüne kadar gelmiş. Bugün için Milli Parklar bizlere yazışma yaparak sözleşmesi biten ve sözleşmesi devam eden yerlerin bilgileri aldı. Sözleşmesi biten tesisleri de tekrar uhdelerine geri alıyorlar. Tesislerden bir tanesinin süresi bittiği için Milli Parklar geriye almış oldu” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler