Bahçeli eleştirilere cevap verdi

Bahçeli eleştirilere cevap verdi Bahçeli eleştirilere cevap verdi
A- A+
Reklam

MHP Lideri Devlet Bahçeli; Grup Toplantısında; AK Parti Heyetinin HDP’yi ziyaretini “Doğal ve Doğru Bir Adım” olarak değerlendirmesine yönelik Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da aralarında bulunduğu muhaliflerin yaptığı eleştirilere, Elazığ mitinginde cevap verdi.

Hiç kimsenin HDP konusunda MHP’ye parmak sallayamayacağını söyleyen Bahçeli konuşmasında; "Bir AK Parti heyetinin anayasa değişikliği konusuyla ilgili Meclis’te grubu bulunan partileri ziyaret etmesi ve bunu da bizim doğal karşılamamız anlaşıldığı kadarıyla münafıkları rahatsız etmiştir. Bizim gözümüzde PKK neyse HDP odur. Bu kesindir. HDP neyse CHP aynısıdır. Bu da belgelidir. PKK’nın siyasi bünyesi olan HDP ihanetin ve bölücülüğün merkez üssü, toplardamarıdır. Daha fazla gecikmeye meydan bırakmadan Anayasa Mahkemesi tarafından HDP’nin kapatılması da mutlak ve hukuki bir mecburiyettir. Hiç kimse HDP’yle ilgili bize parmak sallayamaz. Sallayan olursa o parmakları kırmasını çok iyi bileceğimizi hiç kimse de unutmamalıdır. HDP’yle ortaklık kuran, belediye başkanlığı kazanan, bu belediyeleri kazanç kapısına çeviren işbirlikçiler bize asla laf edemez, üst perdeden konuşamaz. Aynı kaptan yiyenler, aynı hedefe kilitlenenler, aynı masada beşlik simit gibi dizilenler evvelemirde karanlık ilişkilerinin hesabını vermek zorundadır. HDP-PKK, Mehmetlerimizin katilidir. HDP-PKK, polislerimizin kanlısıdır. HDP-PKK, Türkiye’nin husumet cephesindeki melanettir. Kürt ve Zaza kökenli kardeşlerimin HDP’yle bağı asla yoktur. Kürt ve Zaza kökenli kardeşlerim bizim can beraberimiz, ciğer paremizdir. PKK’yla tek bir Kürt ve Zaza kökenli kardeşimin ne işi olacak ne de ilişkisinden söz edilebilecektir. HDP’yle aleni siyasi ortaklık kuran, sıkışınca, zora girince, işler sarpa sarınca birdenbire şeklen çark eden siyasi zihniyetler kötünün kötüsüdür. Kimlerin kimlerle beraber olduğunu merak edenlere diyorum ki; aynaya bakın, masaya bakın, geçmişe bakın, PKK’yla kurduğunuz derin bağlara kafa yorun” ifadelerine yer verdi.

Başkan Özcan ne demişti?

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AK Parti Heyetinin, HDP’yi ziyaretini değerlendirdiği Grup Toplantısında yaptığı konuşma sonrası kendisine ait sosyal medya hesaplarından sert bir çıkış yaparak tartışmalara dahil olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Sn. Devlet Bahçeli; ne yapmak, nereye varmak istemektesiniz! AKP’nin HDP ile görüşmesine “Son derece doğal ve doğrudur” demişsiniz. Burada da mı bir beka sorunu tespit ettiniz. Madem “doğal” ve “doğruysa” gidin siz de görüşün.  Görüşen görüşsün ben tek kalsam da dönmezem yolumdan…” ifadelerini kullanmıştı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler