Açılan Kültür Merkezinde kapı duvar

Açılan Kültür Merkezinde kapı duvar Açılan Kültür Merkezinde kapı duvar
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geçtiğimiz ay Bolu Belediyesi Meclis toplantısında yaptığı açıklamayla Ziraat Odası’na ait PTT Caddesi üzerindeki binanın kiralanarak, etüt merkezi haline dönüştürüleceğini açıklamıştı.

Başkan Özcan’ın Bolu Belediyesi arsalarına böyle bir merkez yapmak yerine neden kiralama yoluna gittiğine bir anlam verilemezken, gözler Belediyeye ait mevcut etüt merkezlerine çevrildi.

Konu ile ilgili yaptığımız araştırma sırası Uğur Mumcu Parkında bulunan Etüt Merkezine gittiğimizde kapılarının kapalı, uzun zamandır kullanılmadığından dolayı atıl bir vaziyette durduğunu gördük.

31 Mart yerel seçimleri sonrası Uğur Mumcu Parkı’ndaki tek katlı yapı, Başkan Tanju Özcan’ın talimatıyla Türkiye Gençlik Vakfı’ndan (TÜGVA) geri alınarak, “Uğur Mumcu Kültür Merkezi” adıyla Bolu’daki tüm gençlerin hizmetine sunulduğu basına servis edilen haber ve fotoğraflarla duyurulmuştu.

Kültür Merkezinin açılmasıyla ilgili Bolu Belediyesinden yapılan açıklamada; “Artık bir vakfın üyelerine değil, tüm gençliğe hizmet eden Uğur Mumcu Kültür Merkezi, kısa sürede Bolulu gençlerin vazgeçilmezi haline geldi. Sınavlara hazırlanan öğrenciler günün erken saatlerinde Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ne gelerek, tek ve gruplar halinde ders çalışmaya başladı. Özellikle KPSS, TUS gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler, sakin ve huzurlu bir ortamda gün boyu ders çalışıyor” ifadelerine yer verilmişti.

Mevcut etüt merkezlerini çalıştıramayan, öğrencileri buralara çekemeyen Bolu Belediyesi’nin tahmini olarak aylık 30-40 bin lira civarında bir ücretle Ziraat Odası’na kira vererek yeni bir etüt merkezi yapmasının, açtığı etüt merkezinin kapalı iken ne kadar doğru olduğu kamuoyunda tartışılıyor. 

Resim Altı: Dün akşam saat 17.00 civarında gittiğimiz Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde her hangi bir faaliyete rastlanmadığı gibi, uzun zamandır kapalı olduğu çevredeki vatandaşlar tarafından ifade edildi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Mehmet Can (1 yıl önce)
    2 ay sonra Ziraat Odasının seçimleri var.Bina uzun süredir boş.Hakkı binayı kiralarken LOKANTADAN başkası giremez diye ihale yaptı.İhaleye kimse giremedi.E şimdi Tanju Özcan'-ın Belediye Mecliş üyesinin babasını kurtarma vakti.Konğrede nasıl hesap verecek,kira kayıplarını kim karşılayacak.Yahu bütün çocuklar dersaneye gidiyor,özel ders alıyor.Buraya kim gelir.! Buranın 200/250 bin işletme gideri olur.Bu parayı çocuklara byrs versenize E mübarekler.!
    %0
    %100
    Yanıtla
Manşet haberler