Aday Adayları temayülü bekliyor

Aday Adayları temayülü bekliyor Aday Adayları temayülü bekliyor
A- A+
Reklam

AK Parti’de 9 Kasım tarihinde başlayan 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri Belediye Başkan Aday Adaylık süreci, önceki gün sona erdi. Bolu Merkez Belediye Başkan Aday Adaylığı dahil tüm ilçe ve beldelerde AK Parti’den mevcut 5 Belediye Başkanı ile birlikte yerel seçimlerde aday adayı olmak için 40 isim AK Parti Teşkilatlarına müracaat gerçekleştirdi.

Belediye Başkan Aday Adayları için AK Parti İl Başkanlığında 26 Kasım günü Teşkilatların katılımıyla temayüz yoklaması yapılacak.

Bolu Belediye Başkanlığı için 5 isim yarışacak

AK Parti’de en çok merak edilen Bolu Belediye Başkan Aday Adaylığı için kaç ismin müracaatta bulunacağı sorusu da 22 Kasım tarihi itibariyle sona erdi.

Bolu Belediye Başkanlığı için geçtiğimiz 2019 Yerel Seçimlerinde 19 aday adayı müracaat ederken, 2024 seçimleri için aday adaylığı müracaatının 5’te kalması dikkat çekti.

Bolu Belediye Başkan Aday Adaylığı için kulislerde aylardır ismi geçen Partinin ağır toplarının hiçbirinin adaylık müracaatında bulunmadığı gözlenirken, AK Parti İl Başkanı Suat Güner’in de Genel Merkezden izin alması halinde son dakika aday adaylığını açıklaması bekleniyor.

AK Parti’de Bolu Belediye Başkan Aday Adaylığı için resmi başvuru yapan isimler ise; 3 dönem Seben Belediye Başkanlığı yapmış olan Süleyman Özbağ, Dr. Selami Konyalıoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuş Mustafa Deverenli, görevinden istifa eden Sağlık İl Müdürü Do. Dr. Muhammed Emin Demirkol ve Keçiören Belediyesi önceki dönem Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Özcan oldu.

Karacasu’da 4’ncü dönemde değişim olacak mı?

MHP’den 2009 Yerel Seçimlerinde Karacasu Belediye Başkanı olduktan sonra 2014 Yerel Seçimlerini de kazanan ve ardından da 2016 yılında AK Parti’ye geçen Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydilli, hatırlanacağı üzere 2019 Yerel Seçimlerinde de AK Parti adayı olarak sandıktan 3’ncü kez galip çıkmıştı.

Bu seçimde de AK Parti’den aday adaylığı müracaatını yapan Beydilli’nin, 2024 Yerel Seçimlerinde karşısına rakip olarak AK Parti’den Karacasu Belediye Başkanı olmak için 2 isim müracaat etti.

Kredi ve Yurtlar Bölge Müdürlüğü görevinin ardından Bolu İl Gençlik ve Spor Müdürü görevinden geçtiğimiz yıl emekli olan Şerafettin Çilkara, Karacasu Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

Yine Karacasu AK Parti Teşkilatlarında yıllarca görev yaptıktan sonra AK Parti Karacasu Belediye Meclis Üyeliği görevinde de uzun yıllardır bulunan beldenin sevilen esnafı Sedat Bozoğlu da Karacasu Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaatını yapan son isim oldu.

Belediye Başkanı olarak 3 dönemi bitirmesine karşılık, AK Partili kimliği ile ilk dönemini bitiren Karacasu Belediye Başkanı Celal Beydilli’nin, bu seçimlerde AK Parti’de işletilecek olan 3 dönem kuralına takılıp takılmayacağı ise Belde en çok konuşulan konuların başında geliyor.

Dörtdivan’da Efe ile 2 isim yarışacak

AK Parti’den Dörtdivan Belediye Başkan Aday Adayı olarak müracaat ettiği 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti’den aday gösterilmemesi sonrası bağımsız aday olarak girdiği seçimde ezici bir üstünlükle galip çıkan Dörtdivan Belediye Başkanı Hamza Efe hatırlanacağı üzere, seçimi kazanır kazanmaz yine AK Parti saflarına katılmıştı.

2019 yılı seçim sonuçlarına göre üzerinde siyasi kulislerde en çok konuşulan ilçe olan Dörtdivan AK Parti Teşkilatlarında 2024 Yerel Seçimleri için mevcut Başkan Efe dışında Şahin Serin ve Recep Dalkıran, Dörtdivan Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatında bulunan isimler oldu.

AK Parti Dörtdivan İlçe Başkanlığının ardından 2019 Yerel Seçimlerinde Dörtdivan İl Genel Meclisi Üyesi olan Şahin Serin ve Dörtdivan İlçe Teşkilatlarındaki görevlerinin yanı sıra Dörtdivan Belediye Meclis Üyeliği de yapan turizmci Recep Dalkıran da AK Parti’den Dörtdivan Belediye Başkan Aday Adayı müracaatı yapan isimler oldu.

AK Parti’nin kalesinde 4 isim aday adayı

AK Parti’nin kalesi olarak bilinmesine karşılık 2019 Yerel Seçimleri ve ardından da 2023 Genel Seçimlerinde en fazla partinin oy kaybı yaşadığı Gerede ilçesinde de mevcut Belediye Başkanı Mustafa Allar dahil 4 isim aday adaylığı müracaatında bulundu.

2014 yılından bu yana Gerede Belediye Başkanı olarak 2’nci dönemini tamamlayan Allar, 3’ncü dönem için yeniden AK Parti’den Gerede Belediye Başkan Aday Adayı oldu.

AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek’in danışmanlığının ardından bürokraside önemli görevlerde bulunan ve halen Cumhurbaşkanlığında görevli Durmuş Ali Daldallı da Gerede Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaat yapan diğer bir isim oldu.

Ankara’da mobilya mağazası bulunan Hikmet Eke ve Gerede İlçe Tapu Müdürlüğünde memur olarak çalışan Nurullah Demircioğlu da yine Gerede Belediye Başkan Aday Adayı olmak için AK Parti Gerede İlçe Başkanlığına müracaat eden isimler arasında yer aldı.

Göynük’te yarış Demirözler arasında geçecek

2019 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye kaptırdığı Göynük Belediye Başkanlığı için AK Parti’de iki isim aday adayı müracaatında bulundu.

İki aday adayının da isim benzerliklerinin dikkat çekerken 9 yıl İlçe Başkanlığı görevinin ardından Göynük Belediye Başkanlığına aday adayı olan Mehmet Demiröz’ün adaylık noktasında çekişeceği diğer bir isim ise İstanbul’da yaşayan adaşı Mehmet Demiröz olacak.

Küçük Moskova’da iddialı 4 isim çekişecek

CHP’nin kalesi olarak bilinmesine karşılık zaman zaman AK Parti’nin de küçümsenmeyecek oranda oy potansiyeline sahip olduğu Kıbrıscık’ta, AK Parti Teşkilatına 4 isim Kıbrıscık Belediye Başkan Aday Adayı olarak başvuruda bulundu.

2004-2009 yılları arasında AK Parti’den Belediye Başkanı olarak görev yapan ve son seçimde de bağımsız aday olarak yarışa dahil olan Kemal Aktaş, 2024 Yerel Seçimlerinde de yine AK Parti’den aday adayı oldu.

İlçenin ilk kadın Belediye Meclis Üyesi ve yine ilk kadın Mahalle Muhtarı olarak dikkatleri üzerine çeken Emine Mercan, AK Parti’den müracaat yapan iki kadın adaydan biri oldu. Yine ilçede bir bankadan emekli Abdulmuddalip Dikmen ve ilçede memur olarak görev yapan Mustafa Topcuoğlu da Kıbrıscık Belediye Başkan Aday Adayı olarak AK Parti Teşkilatına başvuruda bulundular.

Mengen’de 5 isim müracaat yaptı

İki dönemdir CHP’den alamadığı Mengen Belediye Başkanlığını tekrar geri almak için Mengen AK parti Teşkilatlarında 5 isim Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatında bulundu.

AK Parti Mengen eski İlçe Başkanı ve Gentaş A.Ş. Teknik Müdürü olarak görev yapan Muhammed Sargın, AK Parti Mengen Belediye Meclis Üyesi ve iş insanı Vural Turan, Mengen Derneği Başkanı ve Bolu Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Çalışır, iş insanı Sadi Şeyhan ve iş insanı Tugay Kabasakaloğlu’ndan 5 isim AK Parti Mengen Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaata bulundu.

Gökcesu’da 2 aday var

Yine AK Partili olmayan belde belediyeler arasında yer alan Gökcesu Belediye Başkanlığı için AK Parti’den 2 isim aday adaylığı müracaatında bulundu. 

Beldenin Çakırlar Mahallesi İmamı İskender Çökelez ve beldede faaliyet gösteren bir maden ocağında elektrik teknikeri olarak görev yapan İsmail Berber, AK Parti Mengen İlçe Teşkilatına Gökcesu Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaatlarını gerçekleştirdiler.

Mudurnu’da 4 isim aday adayı oldu

Cumhur İttifakı ortağı MHP’den Mudurnu Belediye Başkanlığını almak isteyen AK Parti Mudurnu Teşkilatlarında 4 isim belediye başkan aday adaylığı müracaatında bulundu.

AK Parti’den müracaat eden 2’nci kadın belediye başkan aday adayı müracaatı Fatma Cantürk Pekcan ile Mudurnu’da oldu. AK Parti Mudurnu Kadın Kolları Başkanı olan Fatma Cantürk Pekcan, uzun yıllardır da AK Parti’de görev alıyor.

AK Parti Mudurnu eski İlçe Başkanı Hüseyin Yağın, Mudurnu geçmiş dönem Belediye Başkanlarından Metin Soygür ve Veteriner Hekim Erdoğan Gül de AK Parti Mudurnu Belediye Başkanı aday adayı oldular.

En fazla başvuru Taşkesti’den

AK Parti’de en fazla Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu Taşkesti Belediye Başkanlığı için yapıldı.

Mevcut Belediye Başkanı Tahsin Özcan’ın yanı sıra İl Genel Meclisi Üyesi Yusuf Mintaş, eski İl Genel Meclisi Üyesi Turgay Arıkan, Mehmet Öztürk, Mehmet Çahan ve Ümit Yusuf Güngör Taşkesti Belediye Başkanı olmak için aday adaylığı müracaatında bulundular.

Seben ve Yeniçağa’da Başkanlar rakipsiz

Seben ve Yeniçağa Belediye Başkanlıkları için AK Parti teşkilatlarına aday adaylığı için mevcut Belediye Başkanları dışında başvuru yapan isim olmadı. Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak ve Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, 31 Mart Yerel Seçimlerine parti içinde rakipleri olmadıkları için direkt aday olarak başlamalarına kesin gözüyle bakılıyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler