AK Parti'de başarısızlığı ödüllendirme geleneği devam ediyor

AK Parti'de başarısızlığı ödüllendirme geleneği devam ediyor AK Parti'de başarısızlığı ödüllendirme geleneği devam ediyor
A- A+

Bolu’da yerel ve genel seçimlerde AK Parti’nin listesinden aday olup seçilemeyenlerin ödüllendirilme geleneği devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda Genel Seçimlerde aday olan eski Milletvekilleri Yüksel Coşkunyürek ve Fatih Metin’in 3’ncü sıradan yer aldıkları Milletvekilliği seçimlerinde seçilememeleri sonrası Bakan Yardımcısı olarak atanmalarıyla başlayan gelenek, yine Fatih Metin’in 2019 Yerel Seçimlerinde Bolu Belediye Başkanı adayı olarak girdiği seçimden başarısızlıkla ayrılmasına karşılık, Bakan Yardımcısı olarak ödüllendirilmesiyle devam etmişti.

Son yerel seçimlerde de AK Parti’den Bolu Belediye Başkanı Adayı olan ve AK Parti’nin bugüne kadar seçimlerde aldığı en az oyu alma başarısı gösteren Muhammed Emin Demirkol da “başarısız adayların ödüllendirilmesi” geleneği nedeniyle Sağlık Bakanlığına Genel Müdür olarak atandı.

Hatırlanacağı üzere yerel seçimler öncesi gazetemizde haber yaparak duyurduğumuz; “Muhammed Emin Demirkol seçimi kaybetse bile Bakanlıkta görev alacak” iddiamız böylelikle gerçekleşmiş oldu.

Siyasi otoriteler tarafından “Dünya Lideri” olarak tanımlanan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin gücünü arkasına alarak girdikleri seçimlerde başarısız olan Bolu’daki AK Parti adaylarının, seçimde hezimete uğramalarına karşılık önemli görevle ödüllendirmeleri, akıllara cevapsız sorular getiriyor.

Anketlerde bile Bolu Halkının onay vermediği bir ismi AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı olarak dayatan güç veya güçlerin bu atamadaki rolü nedir bilinmez ama Bolu Halkının bir keramet göremediği başarısız adaylarda AK Parti Genel Merkezinin nasıl bir keramet gördüğü merak ediliyor.

Kendisinin doğru bir aday olmasına karşılık, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısızlığı nedeniyle seçimi kaybetmesinden dolayı mıdır ki Muhammed Emin Demirkol böylesine önemli bir göreve getirilerek, “kendisine bir özür ataması mı?” yapıldı sorusu ise yine cevap bekliyor.

AK Parti’nin Bolu’da özellikle son 2 yerel seçim ve 2 genel seçimde; Bolu’da karşılığı olmayan adaylarla seçimlere girilmesinde mi yoksa AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Boluluların artık destek vermediği için mi seçimlerde istenilen başarı bir türlü gelmemektedir. En önemli cevap bekleyen soru ise bu olarak gözüküyor.

Son 4 seçimde listeye giren ve başarılı olamayan adayların çok önemli görevlere getirilerek ödüllendirilmesi ise kamuoyu tarafından AK Parti Genel Merkezi’nin, Bolu Halkına vermek istediği; “Adaylarımız doğru ama Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan yüzünden Bolu’da seçimlerde başarılı olamadık” mesajı olarak yorumlanıyor. 

ARZU AYDIN'IN SUÇU NE?

Bolu Halkının tam aksini düşünerek; AK Parti Genel Merkezinin Meclise girmesine kesin gözüyle baktığı için son Genel Seçimde 2'nci sıradan listeye koymasına karşılık Meclise girme başarısı gösteremeyen eski Bolu Milletvekili Arzu Aydın'ın halen bir Bakan Yardımcılığı ile ödüllendirilmemesine AK Parti Teşkilatları ve Bolu Halkı tepki gösteriyor. Listeye yazılıp da Bolu Halkının onay vermediği Fatih Metin, Yüksel Coşkunyürek ve Muhammed Emin Demirkol gibi isimlerin Bakan Yardımcılığı ve Genel Müdürlük gibi önemli görevlerle ödüllendirilmelerine karşılık Arzu Aydın'a bugüne kadar görev verilmemesi sonrası AK Parti Teşkilatları ve Bolu Halkı, AK Parti Genel Merkezine şu soruyu sormadan edemiyor, “Arzu Aydın'ın suçu ne?”  

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler