“AK Partili Seymen bizden haraç istedi”

“AK Partili Seymen bizden haraç istedi” “AK Partili Seymen bizden haraç istedi”
A- A+

Bolu’da Yapı Denetim Büroları ve Laboratuvarlarla, Müteahhitler arasında süren anlaşmazlık, sektörü durma noktasına getirdi. Aradaki anlaşmazlık sürerken bugün çok enterasn bir gelişme yaşandı.

Müteahhitten pankartlı isyan

Elvan İnşaat Sahibi Mesut Çakır da bugün Sağlık Mahallesindeki inşaatına bir pankart asarak, Beton Labatuvarı Sahibi de olan AK Partili Bolu Belediye Meclis Üyesi Sinan Seymen hakkında şok bir iddia ortaya attı.

Seymen’in kendisinden haraç istediğini iddia eden Çakır; “AK Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Sinan Seymen bizden haraç istediği için bizde vermediğimiz için şantiyemiz durdurulmuştur” pankartını astı.

Çakır'ın aynı pankartı diğer inşaatlarına da astığı görüldü.

Olayın gelişimi

İddialara göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın numune başı belirlediği fiyatları kabul etmeyen laboratuvar ve yapı denetim firmaları beraber hareket ederek, müteahhit firmalardan Bakanlığın belirlemiş olduğu fiyatın 4 mislini istediler. Bu fiyatı kabul etmeyen müteahhitlerin beton numunelerinin ise aynı gün çıkması gerekirken, bir ay sonrasına tarih verildiği iddia edildi. Dolayısı ile 8 ay ile bir sene arasında bitmesi gereken Bolu’da inşaatların bitim süreleri de 2 seneye kadar uzamış oldu.

Bolu İnşaat Müteahhitler Derneği (BİMDER) çatısı altında ortak hareket ederek yaşadıkları mağduriyeti anlatan Bolulu müteahhitler; başta siyasiler olmak üzere Bolu Valisi Erkan Kılıç, Çevre ve Şehircilik

Müdürü Oğuzhan Kurt ve gidebilecekleri yetkili herkesin kapısını çaldılar.

Son olarak BİMDER yaşadıklarını iddia ettikleri mağduriyet karşısında Yapı Denetim Firmaları ve Beton Labatuvarlarını; Bakanlığa, Bolu Valiliğine ve Bolu Savcılığına dilekçe vererek, şikayet ettiler.

Yeni Kanun çıktı ama yine sorun çözülmedi

Öte yandan dün Resmi Gazetede yayınlanan; “YAPI MALZEMELERİ VE ZEMİN LABORATUVARLARI UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK” yürürlüğe girmesine karşılık, düzenlemenin yeni yapılacak inşaatları kapsadığı görüldü ve sorunu yaşayan inşaatı devam eden Bolu’daki onlarca binanın bu kapsam dışında kaldı. Yeni Yönetmelik de Bolu’daki sorunu çözmeye yetmedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

5 yorum yapılmış

  • Ali (2 ay önce)
    Herkes Sinan seymenin laboratuvari demiş kimin üstüne bu laboratuvar akrabasının veya eşinin ...adam yapı denetim sahibi proje ofisi var laboratuvari var para kazanmayı hesap etti ama insanlığını kaybetti .bu durumdan sonra ne oldu pesinyan diyesim geliyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Messut (2 ay önce)
    Arkasında İlbaşkanı var..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erol (2 ay önce)
    Sasirdikmi yooo onlar için gayet normal ama halen daha tertemiz süt gibiler maşallah bunlar en ufak şeyler başkan adayı da belediye arsa satmaz arsa alır diyor anlattığın yaptığı gibi benim 1500 metre kare yerim gitti karşılığında ne bir lira ne de başka yerden Bi arsa uçtu 55 yaşıma geldim halen calisiyom simdi satardım belki ama Bi güvencem olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 ay önce)
    Batık, bitik adam siyasete soyunup durumunu kurtarma peşine düşmüş. Ne beklersin ki. Mesut Çakır gibi düzgün iş yapan (bence Bolu da tektir) bir müteahhiti bile çileden çıkartmış.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (2 ay önce)
    Yalan siyasetin yalan adamları en fazla partiden istifa eder ! Ey Suat Güner sessiz kalma açıklama yap
    %100
    %0
    Yanıtla
Manşet haberler