AKP ve Saadet gizli ittifak mı yaptı?

AKP ve Saadet gizli ittifak mı yaptı? AKP ve Saadet gizli ittifak mı yaptı?
A- A+
Reklam

Saadet Partisi’nin 31 Mart Yerel Seçimlerinde önceki Genel ve Yerel Seçimlerin aksine saha çalışmaları ve PR noktasında adeta yok noktasında bir görüntü sergilemesi, akılara yerelde AKP ve Saadet Partisi arasında gizli bir ittifak var sorusunu akıllara getirdi.

Çok değil geçtiğimiz yıl Mayıs ayında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde kapı kapı, sokak sokak Bolu’da gezerek Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bolu’daki AK Parti Milletvekili Adaylarına oy verilmemesi için insanüstü bir çaba gösteren Saadet Partisi Bolu Teşkilatları, 31 Mart seçimlerinde bu performanslarını mumla aratıyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmemesi için birlikte hareket ettikleri Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Bolu’da oy isteyen ve bu noktada da Millet İttifakı bileşeni partiler arasında en fazla gayreti gösteren Saadet Partisi Bolu Teşkilatları, bu seçimlerde o performanslarından uzak bir görüntüdeler.

Saadet Partisi’nin Bolu Belediye Başkan Adayı İsa Sayın’ın adaylığı 4 Şubat’ta resmen açıklanırken, o günden bu yana geçen 54 günde yapılan çalışma ise 70 işyeri, 8 ev, 3 Muhtarlık, 5 basın kuruluşu, 9 STK, 4 fabrika1 resmi kurum ziyareti olduğu görülüyor.

Bolu Pazarına bile giderek vatandaşlarla bir araya gelip bu anları sosyal medya hesaplarından paylaşmayan Sayın, bun karşılık 54 gün içinde ise biri Sümer diğeri de Bahçelievler Semt Pazarları olmak üzere 2 Pazar ziyareti gerçekleştirmiş. 

Saadet Partisi’nin geleneksel iftar daveti dışında bu Ramazan sadece 1 iftar davetinde görüntü veren Saadet Partisi Adayı İsa Sayın ve Partililer, sadece TOKİ Konutlarında da mahalle sakinleriyle bir defa buluşma gerçekleştirmişler.

Yeniçağlıların mı yoksa Milli Görüşçülerin Dayanışması mı?

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı, AK Partili Bolu Milletvekili Adaylarının da Bolu Milletvekili olarak seçilmemesi için canhıraş saha çalışmasının mimarı olan dönemin İl Başkanı şimdinin de Belediye Başkanı Adayı İsa Sayın’daki performans düşüklüğü ise siyasi kulislerde bazı iddialara neden oldu.

AKP’nin Bolu Belediye Başkanı Adayı olan M. Emin Demirkol’un da Yeniçağalı olması sebebiyle kendisi de Yeniçağalı olan İsa Sayın’ın hemşerisinin seçilmesi için saha çalışması yapmadığı siyasi kulislerde dolaşan ilk iddia olarak ifade ediliyor.

Diğer bir iddia ise; bundan önceki seçimlerde Aday olarak açıklanan isimlerin Teşkilatlardan gelmeleri nedeniyle AK Parti’ye karşı sahada daha baskın muhalefet çalışması yapan Saadet Partisi’nin, AKP’nin adayı olarak açıklanan M. Emin Demirkol’un da kendi Parti mensupları gibi aslında “Milli Görüş”çü olması nedeniyle seçilmesi yönünde tavır sergiledikleri iddiaları da siyasi kulislerde konuşulan diğer bir iddia olarak göze çarpıyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler